Ingen mistenkte i metanolsaken

4000 metanol-liter kan være på ville veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ingen mistenkte og vet fortsatt ikke hvem som har distribuert den metanolholdige spriten som dukket opp i Fredrikstad i helgen.

- Vi har ingen mistenkte i saken, sier etterforskningsleder Bjørn Holmefjord ved Fredrikstad politistasjon til NTB.

Han sier politiet heller ikke har hatt noen mistenkte i saken.

Holmefjord opplyser at politiet torsdag ettermiddag har avhørt fem av de seks ungdommene som ble innlagt på sykehus etter å ha drukket metanolholdig sprit. Den sjette personen har vært for syk til at de har kunnet ha samtaler med ham.

Analyserer spritrester

Politiet har sendt rester av spriten som ble drukket i Fredrikstad i helgen til analyse, men politiet hadde torsdag ettermiddag ennå ikke fått svar på om restene inneholder metanolsprit.

- Dersom de gjør det, er det likevel små muligheter for at analysene også kan bekrefte at restene er del av det store partiet på 6.400 liter som ble smuglet inn i Østfold i 2002. Det har Kripos informert oss om, sier Holmefjord til NTB.

Politiet har bare beslaglagt 2.422 liter av det innsmuglede partiet på 6.400 liter, opplyser lederen av etterforskningen i Østfold-saken, Espen Norenberg Olsen, til NTB.

Politiet avviser

Politiet avviser at metanolen som er oppdaget i Fredrikstad, stammer fra originale uåpnede polflasker.

- Det er viktig å få avkreftet mistanken om at denne metanolen kommer fra originale flasker fra Vinmonopolet. Vi har ingen holdepunkter for dette, sier politiadvokat John Skarpeid i Østfold politidistrikt til NTB.

Han sier det er viktig at nordmenn nå ikke blir redde for å kjøpe alminnelige spritflasker på polet av frykt for metanolinnhold.

Ingen siktet

Politiet har heller ingen holdepunkter for å hevde at de nye metanolofrene i Fredrikstad drakk sprit direkte fra kanne på festen de var på.

- Vi er midt i etterforskningen og vet ennå ikke hvor den metanolholdige spriten stammer fra. Vi setter nå alle ressurser inn på å finne ut dette, sier Skarpeid.

Politiet vet imidlertid hvem som hadde med den metanolholdige spriten på festen, men etterforskerne vil foreløpig ikke si noe mer om dette. Ingen er foreløpig siktet eller mistenkt i saken.

Også Skarpeid sier at etterforskerne så langt ikke har informasjon som tyder på at metanolen stammer fra de drøyt 3.000 literne politiet ennå ikke har fått kontroll over i den såkalte Østfold-saken.

Skrevet ut

Fem av de seks ungdommene, tre menn og to kvinner, ble innlagt ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad. To av dem, en mann og en kvinne, ble utskrevet onsdag etter at undersøkelsene ikke påviste metanolforgiftning. Torsdag ble den andre kvinnen utskrevet.

Tilstanden er også tilfredsstillende for de to som torsdag fortsatt var innlagt ved sykehuset. Mannen som var alvorligst skadd, var utenfor livsfare, men fortsatt for syk til å bli avhørt. Han ble flyttet til vanlig sengepost torsdag etter at intensivbehandlingen ble avsluttet.

Pasienten kan komme til å slippe senskader, men han vil for sikkerhets skyld bli holdt på sykehuset noen dager til, opplyser Sykehuset Østfold Fredrikstad

Den siste innlagte mannen var torsdag symptomfri og uten tegn på skade. Han vil trolig bli utskrevet fredag, ifølge sykehuset.

(NTB)