Ingen narkotikaselgende utlendinger trengte asyl

Alle asylsøknader avvist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de 283 utlendingene som er pågrepet i innsatsen mot åpne rusmiljøer i Oslo i 2014, har fått innvilget sin asylsøknad. Mange kriminelle misbruker asylinstituttet, sier politiet.

- Asylsøkere som pågripes i forbindelse med innsatsen mot åpne rusmiljøer har nesten aldri beskyttelsesbehov. Dette er personer som misbruker asylordningen og er lite representative for asylsøkere flest. Derfor hurtigbehandler vi disse sakene, sier direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) til Aftenposten.

Av 283 ble 86 uttransportert, men kun et fåtall ble sendt til hjemlandet. Rundt en tredel av de uttransporterte har også blitt uttransportert tidligere, ifølge en ny rapport. I rapporten fremgår det også at mange blir pågrepet flere ganger, og at bare et fåtall av de pågrepne faktisk blir fengslet for kriminaliteten de har begått.

- De misbruker asylinstituttet, og stigmatiserer den store gruppen som kommer hit uten å drive med kriminalitet, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til avisen.

(NTB)