Ingen nordmenn blant de døde

Vantro og overveldet av sorg strømmet mer enn 100 pårørende til flyplassen ved Geneve torsdag, noen med et forgjeves håp om at deres kjære likevel skulle være i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle som var ombrod omkom da flight SR111 styrtet i sjøen utenfor Nova Scotia i Canada natt til i dag, en time og 40 minutter etter avgang fra New York.

Ifølge de første oversiktene fra flyselskapet var 137 av de omkomne fra USA, 40 fra Sveits, blant dem 13 av mannskapet, 30 fra Frankrike og seks fra Storbritannia. Blant passasjerene var også 3 fra Tyskland, tre fra Italia, to fra Hellas og en fra hvert av landene Spania, Jugoslavia, Afghanistan, Iran, Russland, Saudi-Arabia og St. Kitts.

FN-ansatte omkom

Minst ti av de omkomne skal ha vært FN-tjenestemenn. Blant dem var ifølge FN-kilder den tidligere lederen for aids-programmet til Verdens helseorganisasjon, Jonathan Mann, og hans kone.

Ved FN-bygningen i Geneve og overalt ellers i Sveits ble det flagget på halv stang. Det ble opprettet et katastrofe-senter ved flyplassen, der 20 personer besvarte telefoner fra pårørende.

Et team av psykologer, leger og prester sto klare til å ta seg av dem som trengte hjelp eller noen å snakke med.

Flere norske ambassader arbeidet med å finne ut om det var nordmenn med ulykkesflyet, opplyser utenriksdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer