Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen nordmenn meldt savnet

Flere nordmenn befinner seg i det tsunamirammede området i Stillehavet.

SAMOA:  Foto; SCANPIX/AP Photo/Vava'u Press Ltd, Pesi Fonua
SAMOA: Foto; SCANPIX/AP Photo/Vava'u Press Ltd, Pesi Fonua Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Flere nordmenn befinner seg i det tsunamirammede området i Stillehavet. Men norske myndigheter har foreløpig ikke måttet bistå norske statsborgere.


Undersøker

Utenriksdepartementet har vært i kontakt med de norske ambassadene i det rammede området for å undersøke om nordmenn trenger hjelp.

- Vi har vært i kontakt med en turist og en familie på Samoa som var i et av de berørte områdene. De hadde det bra og hadde ikke behov for spesiell assistanse, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Willoch i UD.

Ifølge Aftenposten.no er også et norsk ektepar på bryllupsreise på Samoa berørt av katastrofen. De ble vekket av jordskjelvet forut for tsunamien og evakuert opp i høyden.


Jordskjelv

- Alt gikk rolig for seg her. Vi ble vekket av jordskjelvet i dag tidlig og fikk beskjed om å evakuere på en fjelltopp. Vi fikk ikke returnere til hotellet før det hadde gått cirka fire timer. Det virket som om myndighetene og politiet hadde god kontroll over situasjonen, skriver Michelina og Sergio Garces i en SMS til avisen. (©NTB)

FLERE LANDSBYER TOTALT ØDELAGT:  Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / JOHN NEWTON
FLERE LANDSBYER TOTALT ØDELAGT: Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / JOHN NEWTON Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling