Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen nordmenn skal være skadet

Sjømannspresten i Asia øst, Rune Birkeland avventer situasjonen, men vil prøve å komme seg til Japan.

-INGEN SKADET: Rune Birkeland er ambulerende sjømannsprest i Asia øst, og dekker landene Kina, Japan, Sør-Korea, Mongolia og Taiwan. Han har fått beskjed om at ingen nordmenn er skadet. Foto: Øyvind Sæthre/Sjømannskirken.
-INGEN SKADET: Rune Birkeland er ambulerende sjømannsprest i Asia øst, og dekker landene Kina, Japan, Sør-Korea, Mongolia og Taiwan. Han har fått beskjed om at ingen nordmenn er skadet. Foto: Øyvind Sæthre/Sjømannskirken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Ambulerende sjømannsprest i Asia øst, Rune Birkeland dekker landene Kina, Japan, Sør-Korea, Mongolia og Tawain.

For tiden oppholder han seg i Korea, men får snart vite om han må haste seg videre til Japan for å være der for de omlag 270 nordmennene som oppholder seg i Tokyo-området, og 360 totalt som oppholder seg i landet.

- Jeg følger med på det som skjer, og avventer nå på en melding som sier om jeg skal reise til Japan eller ikke, sier han.

- Noen nordmenn har allerede prøvd å ta kontakt, men det er vanskelig å komme gjennom siden telefonlinjene er nede i Tokyo på grunn av jordskjelvet. De er selvsagt redde, men jeg har fått beskjed om at alle er i god behold, og at ingen nordmenn er skadet, sier Birkeland.

Alle som har henvendelser vedrørende jordskjelvet/tsunamien i Japan kan ringe Utenriksdepartementets publikumstjenester på +47 23 95 23 95, eller følge denne linken: http://www.norway.or.jp/Informasjon-pa-norsk/japan/reise/viktig/

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling