Russland om coronavaksine

- Ingen norsk interesse for Sputnik

Den russiske ambassaden i Norge sier de vil bistå med å etablere dialog mellom Norge og Russland, og selskaper som produserer den russiske vaksinen - «hvis norske myndigheter blir interessert i den».

SPUTNIK: Analyser har vist at den russiske vaksinen er 91,6 prosent effektiv, ifølge det medisinske tidsskriftet The Lancet. Foto: Agustin Marcarian/Reuters/NTB
SPUTNIK: Analyser har vist at den russiske vaksinen er 91,6 prosent effektiv, ifølge det medisinske tidsskriftet The Lancet. Foto: Agustin Marcarian/Reuters/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et innlegg på sin Facebook-side skriver den russiske ambassaden fredag kveld at norske myndigheter «inntil nylig ikke har vist interesse for den russiske vaksinen «Sputnik V» og faglig samarbeid».

- Nå er vaksinen «Sputnik V» under godkjenningsprosess i Verdens helseorganisasjon. En rekke land har vist stor interesse for vaksinen, bl.a. i Europa (Ungarn, Serbia), større land i Latin-Amerika (Mexico, Argentina) og noen andre, skriver ambassaden.

Ambassaden skriver også at de i lang tid har fått henvendelser fra nordmenn som ber om å få hjelp med vaksineringen med «Sputnik V», men at det imidlertid ikke ennå er mulig av grunnene nevnt over.

- Hvis norske myndigheter blir interessert i den russiske vaksinen, er ambassaden klar til å bistå med å etablere dialog mellom ansvarlige myndigheter i Russland og Norge, og selskaper som produserer den russiske vaksinen, skriver den russiske ambassaden i innlegget, som er postet på siden som et svar på spørsmål fra NRK.

Tre kriterier

Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk sier til Dagbladet at det er kjent at det har vært kontakt mellom produsenten av Sputnik V-vaksinen og det Europeiske legemiddelverket (EMA) for å kartlegge videre for en eventuell godkjenningsprosess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer