Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen norske ambassader er evakuert - foreløpig

UD: Har stasjoner i urolige områder, men har ikke mottatt direkte trusler.

OPPTØYER: Politifolk i Khartoum forsøker å splitte en folkemengde som nå har stormet Tysklands ambassade. Foto: AFP / Ashraf Shazly / NTB Scanpix
OPPTØYER: Politifolk i Khartoum forsøker å splitte en folkemengde som nå har stormet Tysklands ambassade. Foto: AFP / Ashraf Shazly / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Midtøsten og Nord-Afrika herjes av uro, demonstrasjoner og raid mot flere lands ambassader. Ingen norske utenriksstasjoner er foreløpig direkte rammet.

Ingen evakuert - Vi følger situasjonen tett, og har fortløpende kontakt med våre utsendte og våre stasjoner i regionen. Vi tar de forholdsregler og iverksetter de tiltak som vi mener er riktige, men vil ikke gå i detalj på sikkerhetstiltakene, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen i UD til Dagbladet ved 1515-tida fredag.

Norge har ambassader både i Kairo, Beirut og Khartoum.

- Er noen norske ambassader eller konsulater evakuert?

- Ingen er evakuert så langt.

Urolige områder - Er det noen norske utenriksstasjoner som har rapportert om truende situasjoner?

- Vi har ingen meldinger om norske stasjoner som er rammet eller truet, men vi har stasjoner i land og byer der det er uro. Men vi har ikke fått melding om direkte trusler mot våre stasjoner, svarer Elsebutangen.

Han opplyser om at UDs reiseråd ikke er blitt forandre i dag.

- De reiserådene vi har ligger til en hver tid ute på landsider.no, om vi endrer reiseråd vil de bli kunngjort der og på ambassadenes hjememsider. Vi kunngjør ikke på forhånd, men har ikke endret reiseråd i dag.

FØLGER NØYE: Kjetil Elsebutangen og UD. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix
FØLGER NØYE: Kjetil Elsebutangen og UD. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media