Ingen norske i jordskjelv-område

Ingen nordmenn eller norske interesser er etter det Utenriksdepartementet kjenner til rammet av det voldsomme jordskjelvet i Tyrkia, sier UDs pressetalsmann Ingvard Havnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 2000 drept i Tyrkia

- Det er mest industri i de hardest rammede områdene, og det foregår ingen organisert turisme til disse delene av landet. Vi har heller ikke fått opplysninger om norske bedrifter der, sier Havnen til NTB.

Ifølge generalkonsulatet i Istanbul er det heller ikke noe som tyder på at norske tilreisende i storbyen har kommet til skade. I Istanbul har skjelvet tydeligvis gått hardest ut over de fattigste områdene med dårlige boliger, sier Havnen.

Rundt 3.600 norske charterturister befinner seg langs sørkysten av Tyrkia, men disse oppholder seg i et område som ligger 500 kilometer unna jordskjelvsenteret i luftlinje, opplyser de tre turoperatørene Saga Solreiser, Star Tour og Ving.

- Våre gjester har ikke merket noe, sier representanter for alle tre selskapene.

Så vidt de stedlige representantene for selskapene kjenner til, har ingen av de norske turistene reist til Istanbul-området på egen hånd. Saga har 1.000 norske gjester i Tyrkia, Star Tour har 1.400 og Ving har 1.200.

(NTB)