Ingen norske skadd i Kosovo-smell

Flere titall ansatte ble skadd i flere voldsomme eksplosjoner i et kraftverk i Kosovo fredag kveld. Ingen av de norske KFOR-soldatene som befinner seg i området, kom til skade i episoden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en FN-talsmann skyldtes eksplosjonene lynnedslag, og det er ikke mistanke om sabotasje. Norske militære brannmenn deltok sammen med svensker og briter i slokkingsarbeidet, het det i en pressemelding fra den norske kontingenten.

Lynnedslaget rammet det kullfyrte kraftverket Kosovo Bravo, som ble bygd på begynnelsen av 1980-tallet og som forsyner store deler av Kosovo med strøm. Store deler av nærområdet var lørdag morgen strømløst, het det videre i pressemeldingen.

Nedslaget førte til en brann, som i sin tur utløste fem ulike eksplosjoner, sa Drew Anderson i den NATO-ledede fredsstyrken KFOR til nyhetsbyrået AFP lørdag morgen. Det var funnet flere titall skadde, og en person var savnet, tilføyde Drew.

Kosovo har stått under FNs og NATOs kontroll siden 1999, etter at den vestlige alliansen hadde gjennomført en 78 dager lang luftkrig mot Jugoslavia. Hensikten med krigen var å stanse jugoslaviske soldaters overgrep mot albanskættede innbyggere i Kosovo.

(NTB-AFP)