SIER NEI: - Norge har ikke anledning til å prioritere et militært bidrag til EU-styrken i Den sentralafrikanske republikk, sier statssekretær i utenriksdepartementet Bård Glad Pedersen (H). Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
SIER NEI: - Norge har ikke anledning til å prioritere et militært bidrag til EU-styrken i Den sentralafrikanske republikk, sier statssekretær i utenriksdepartementet Bård Glad Pedersen (H). Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

Ingen norske soldater til Den sentralafrikanske republikk

Regjeringen sier nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen sier nei til en forespørsel om å bidra med soldater i den militære styrken EU skal sende til Den sentralafrikanske republikk.

- Norge har ikke anledning til å prioritere et militært bidrag til EU-styrken i Den sentralafrikanske republikk, sier statssekretær i utenriksdepartementet Bård Glad Pedersen (H) til NTB.

- Sikkerhetsrådet har foreløpig ikke fattet noen formell beslutning om FN-overtakelse av AU-styrken. Det er derfor for tidlig å ta stilling til et eventuelt norsk bidrag. Vi støtter den sivile delen av AU-styrken med 6 millioner kroner, sier Glad Pedersen videre.

EUs styrke på 1.000 soldater skal plasseres i Bangui og gi støtte til 8.000 franske og afrikanske soldater som allerede er utplassert. Foreløpig er det planlagt tilstedeværelse et halvt år.

- Det Norge har gjort så langt, er at vi har stilt opp med støtte gjennom FN til lønninger i administrasjonen i landet og betydelig humanitær bistand, sa utenriksminister Børge Brende (H) tidligere i uken.

(NTB)