- Ingen ny regjering før om en uke i Russland

Det kan ta opp til en uke før den nye regjeringssammensetningen i Russland er klar, sa president Boris Jeltsin torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeltsin skal vurdere et forslag til sammensetning i løpet av dagen, men ifølge russiske nyhetsbyråer, kan det gå ennå en uke før den nye regjeringen er klar.

- Spørsmålet om hvem som skal bli finansminister er vanskelig, men jeg tror det kan være løst innen en uke, sa Jeltsin torsdag formiddag.

Spekulasjoner

Observatører tror fungerende finansminister, den liberale Mikhail Zadornov, som mange holder ansvarlig for Russlands store gjeld og for fallet i rubelens verdi, vil gå av. Mange har foreslått at tidligere første visefinansminister Andrej Vavilov får stillingen, men det finnes andre navn også.

Jeltsin gjentok at de såkalte maktministrene, forsvarsminister Igor Sergejov og innenriksminister Sergej Stepasjin vil beholde sine poster.

Noen klare

- Idag vil jeg gå gjennom alle forslagene statsminister Jevgenij Primakov har kommet med, sa presidenten. Primakov, som ble bekreftet som landets nye statsminister i forrige uke, har fram til fredag på seg til å presentere sin regjering.

President Boris Jeltsin utnevnte onsdag tre nye visestatsministre, alle sentrumspolitikere med tilknytning til tidligere statsminister Viktor Tsjernomyrdin. Kommunisten Jurij Masljukov er allerede formelt utnevnt som første visestatsminister med det overordnede ansvar for landets økonomi.

(NTB-Reuters)