Ingen ny tiltale mot Pettersson

Christer Pettersson slipper å møte i retten for å forsvare seg mot anklagen om drapet på den svenske statsministeren Olof Palme. Svensk høyesterett stoler ikke på de nye bevisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Høyesterett avslo i dag politiets begjæring om ny rettsak mot Christer Pettersson for drapet på Olof Palme. Høyesterett tok opp flere grunner til at det ikke burde bli en ny sak:

Oppmerksomheten i media har gjort at saken er særdeles godt kjent ute hos folk, og den store belønningen, tilsier ifølge Høyesterett forsiktighet.

Vitner

Høyesterett var heller ikke imponert over de nye bevisene. De har ikke høy bevisverdi, hevder retten.

De viktigste nye bevisene kom fra Pelle Svensson, forsvarsadvokaten til Christer Petterssons gode venn Lars Tingström. Tingström ble kjent i Sverige etter en rekke bombeattentat, og går under tilnavnet «Bombemannen» i nabolandet. Høyesterett har ikke tillit til Tingströms tilståelse som peker ut Pettersson. Det såkalte «testamentet» er ikke nok.

Heller ikke fire nye vitner er tilstrekkelig. Ingen har sett selve drapet, bare iakttatt Pettersson i nærheten før og etter drapet, melder Aftonbladet.

Fortsetter

Politiets Palme-utredning vil arbeide videre for å finne flere bevis i saken. Etterforskningen har nå tatt tolv år. Til tross for dagens tilbakeslag vil de ikke utelukke Christer Pettersson i videre etterforskning.

(Dagbladet: på nettet)

USKYLDIG: Svensk høyesterett mener de nye bevisene ikke er nok for ny tiltale mot Christer Pettersson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer