Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen ny ulvejakt - foreløpig

Det blir ingen ulvejakt i Stor-Elvdal - i hvert fall ikke før til sommeren. Det setter advokat Nils Ihlen Ramm en stopper for ved å bringe ulvesaken inn for byretten seinest fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For advokat Ramm, som representerer Norges Naturvernforbund og Foreningen Våre Rovdyr, er det i prinsippet nok at han overleverer retten en bunke papirer - for så å trekke saken på et senere tidspunkt. For rettens kvern maler langsomt, og det kan ta tid før byretten i Oslo har mulighet til å behandle ulvesaken.

- Men vi er interessert i en rettslig avgjørelse som slår fast at departementet ikke kan basere sine vedtak på antakelser om framtidig skade på sau, sier Nils Ihlen Ramm til NTB.

Det var 12. mars at namsretten avgjorde at Miljøverndepartementets vedtak om felling av to ulver i Stor-Elvdal skal utsettes til lovligheten av vedtaket er rettslig avgjort. Det ble satt to ukers frist for å reise søksmål mot Staten. Og denne fristen, som utløper fredag, akter Ramm å overholde.

I motsatt fall kan felling igjen kunne iverksettes med virkning fra førstkommende lørdag.(NTB)