«Kryptomannen»

Ingen nye avhør: - Han sliter

Den bortføringssiktede mannen i Hagen-saken beskrives som en hyggelig fyr. Det er belastende for ham å være siktet, opplyser forsvareren.

SLORAVEIEN: Tom Hagens hjem på Fjellhamar omtales som Norges mest undersøkte åsted. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SLORAVEIEN: Tom Hagens hjem på Fjellhamar omtales som Norges mest undersøkte åsted. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han beskrives som rolig og beskjeden. En kreativ sjel, som er opptatt av og engasjert i samfunnet rundt seg. Som lidenskapelig opptatt av én ting og deretter noe annet.

Men aller mest beskrives han som snill.

Derfor kom det som et stort sjokk på dem som kjente og kjenner ham, at 32-åringen fra Romerike ble pågrepet av politiet 7. mai og etter hvert siktet for bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

I pressen blir Romerike-mannen nå kalt for «kryptomannen». Av politiet blir 32-åringen koblet til drapssiktede Tom Hagen (70), selv om relasjonen dem i mellom ikke omtales som nær. Selv stiller «kryptomannen» seg totalt uforstående til anklagene mot seg, ifølge hans forsvarer Dag Svensson.

Dagbladet har vært i kontakt med flere venner og bekjente av 32-åringen. Få vil gi uttalelser i media, men de som snakker, omtaler ham som en hyggelig person som ikke liker å være i oppmerksomhetens sentrum.

Gikk på prestisjeskole

Mannen er vokst opp på Romerike, og klassekamerater forteller at han ikke gjorde mye ut av seg.

- Han ble oppfattet som snill og ganske rolig, sier en av dem til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer