Ingen nye bevis

Politiet har ikke klart å komme opp med nye beviser i trippeldrapssaken i løpet av helga. Når lagmannsretten i dag eller i morgen skal avgjøre om de siktede skal løslates, er grunnlaget det samme som det var i forhørsretten. Der ble alle fire løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det foreligger ikke noe nytt av avgjørende betydning, sier politiinspektør Kristin Barth-Larsen til Dagbladet.

Resultatløst

På direkte spørsmål svarer Barth-Larsen at politiet ikke har oversendt noen nye dokumenter til lagmannsretten som ikke var kjent for forhørsretten. Politiet gjennomførte fredag en ny ransaking rettet mot Kristin Kirkemo, og etterforskningen har pågått hele helga. Foreløpig har det ikke gitt politiet nye bevis.

- Vår argumentasjon er den samme som den var i forhørsretten, sier Kristin Barth-Larsen.

Nedre Romerike forhørsrett så ingen grunn til å imøtekomme politiets begjæring om fire nye uker i varetekt, trass i at retten mener at mistanken mot de fire er blitt styrket i løpet av den siste måneden. Retten kan nemlig ikke se at det er noen fare for bevisforspillelse.

Falt for eget grep

I forhørsretten falt politiet på mange måter for eget grep. Politiet opphevet nemlig brev- og besøkskontrollen for Per Kristian og Veronica Orderud. Forhørsretten gjorde så det samme for Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo. Det betyr at de nå kan kommunisere med hverandre og folk utenfor fengslet. Derfor mener forhørsretten på Lillestrøm at det ikke lenger er grunnlag for å holde dem varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare.

Det er tre lagdommere ved Eidsivating lagmannsrett på Hamar som skal avgjøre fengslingsspørsmålet. Politiinspektør Kristin Barth-Larsen opplyser til Dagbladet at politiet oversendte sitt støtteskriv til lagmannsretten i går. I dette støtteskrivet gir politiet sin begrunnelse for hvorfor de mener de siktede fortsatt må sitte i varetekt.

Kjennelse i dag?

Forsvarerne til de fire skal også argumentere skriftlig overfor lagmannsretten. Svarene fra forsvarerne vil foreligge i løpet av dagen. Hvis alle forsvarerne kan svare i løpet av morgentimene i dag, kan kjennelsen fra lagmannsretten foreligge allerede i dag. Hvis ikke vil ikke kjennelsen være klar før på tirsdag.

- Lagmannsretten er innstilt på å behandle saken så fort som mulig. Jeg håper på en kjennelse i løpet av i dag, sier advokat Frode Sulland, som forsvarer Veronica Orderud.

Advokat Tor Kjærvik sier til Dagbladet at han ennå ikke vet om han skal be om at det holdes et rettsmøte med muntlige forhandlinger om fengslingsspørsmålet.

- Jeg vil diskutere dette med de andre forsvarerne når jeg har lest politiets argumentasjon, sier Kjærvik.

Til vanlig skjer saksbehandlingen skriftlig, men både politiet og forsvarerne kan be retten om at det holdes et rettsmøte. Det skjedde da lagmannsretten første gang behandlet fengslingsspørsmålet for Per Kristian og Veronica Orderud.