- Ingen nye forhandlinger er avtalt

Men det er fortsatt ikke for seint å avslutte streiken, mener KS.

INGEN NYE FORHANDLINGSAVTALER: Avdelingsdirektør i Kommunenes Sentralforbund (KS), Hege Mygland forteller Dagbladet i dag at det ikke er blitt avtalt noen nye meklingsforhandlinger mellom partene i skolekonflikten. - Vi er åpne for å møte partene når de vil, sier hun.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INGEN NYE FORHANDLINGSAVTALER: Avdelingsdirektør i Kommunenes Sentralforbund (KS), Hege Mygland forteller Dagbladet i dag at det ikke er blitt avtalt noen nye meklingsforhandlinger mellom partene i skolekonflikten. - Vi er åpne for å møte partene når de vil, sier hun. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Avdelingsdirektør i KS, Hege Mygland forteller Dagbladet at partene i lærerkonflikten i går gikk fra hverandre uten at det ble avtalt noen ny dato eller et nytt tidspunkt for ytterligere forhandlinger.

- Vi har sittet sammen med partene i forhandlinger fire dager i strekk nå. I går satt vi i vel 12 timer. Dialogen var god, og vi strakk oss langt og kom med flere forslag på alle punktene vi diskuterte. Men det var ikke mulig å finne en løsning alle kunne være med på. Vi opplever at vi strakk oss langt, men at Utdanningsforbundet hadde mindre å gå på, sier Mygland til Dagbladet.

På sine nettsider skriver KS at det er fortsatt ikke for sent å få avsluttet streiken før elevene skal møte på skolen på mandag.

- Ved å overlate saken til Rikslønnsnemnda, kan elever og lærere være på skolen igjen på mandag, sier Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS.

Dette forslaget står fortsatt åpent, opplyser Mygland overfor Dagbladet.

- Ikke forstått alvoret - Alle partene kan når som helst komme til oss. Utdanningsforbundet har foreløpig sagt nei til forslaget. Vi mener imidlertid det eneste forsvarlige nå er å overlate saken til Rikslønnsnemda, sier hun.

På sine nettsider skriver Utdanningsforbundet at de vil si nei til forslaget om frivillig rikslønnsnemnd.

- FORSTÅR IKKE ALVORET: Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied uttalte i går kveld at KS «ikke har forstått alvoret i situasjonen».

- De kom oss ikke i møte. Derfor er det ikke grunnlag for å fortsette meklingen, sa Lied. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
- FORSTÅR IKKE ALVORET: Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied uttalte i går kveld at KS «ikke har forstått alvoret i situasjonen». - De kom oss ikke i møte. Derfor er det ikke grunnlag for å fortsette meklingen, sa Lied. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Den beste løsningen på konflikten finner vi i dialog og forhandlinger. Når vi er opptatt av å finne gode løsninger for våre medlemmer sier det seg selv at frivillig rikslønnsnemnd ikke er den beste veien å gå, sier leder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied.

Riksmekler Nils Dalseide uttalte til pressen seint i går at avstanden mellom partene fortsatt er stor.

- Vi har ikke kommet fram til noen løsning. Vi leter systematisk og snur alle steiner, sa Dalseide.

Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied uttalte i går kveld at KS «ikke har forstått alvoret i situasjonen».

- De kom oss ikke i møte. Derfor er det ikke grunnlag for å fortsette meklingen, sa Lied.

- Urimelighet Denne uttalelsen har KS i ettertid hatt et behov for å kommentere, forteller Mygland til Dagbladet.

På sine nettsider skriver de følgende:

«Påstanden om at KS ikke skjønner alvoret og ikke har beveget seg faller på sin egen urimelighet. Vi satt sammen i fire dager og Riksmekleren var i hele går tydelig på at vi strakk oss langt. Når heller ikke dette førte fram, er eneste mulighet for å avslutte streiken før skolestart at Rikslønnsnemnda overtar».

- Vi har registrert at Utdanningsforbundet beskylder oss for å ikke skjønne alvoret. Det er overraskende at de bruker den typen utsagn om sin motpart. Vårt inntrykk i meklingen er at alle parter var godt klar over alvorligheten vi står i, sier Mygland.

- Beklagelig situasjon - Hva tror du skjer på mandag?

- Slik situasjonen er nå må vi være optimistiske. Tilbudet om Rikslønnsnemda står åpent. Om de andre partene ikke går med på dette, er det dessverre slik at denne streiken vil ramme elevene. Der er en vanskelig og beklagelig situasjon, sier Mygland.

- Frykter dere en ytterligere opptrapping av streiken?

- STOR AVSTAND: Riksmekler Nils Dalseide uttalte til pressen seint i går at avstanden mellom partene fortsatt er stor.

- Vi har ikke kommet fram til noen løsning. Vi leter systematisk og snur alle steiner, sa Dalseide.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- STOR AVSTAND: Riksmekler Nils Dalseide uttalte til pressen seint i går at avstanden mellom partene fortsatt er stor. - Vi har ikke kommet fram til noen løsning. Vi leter systematisk og snur alle steiner, sa Dalseide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- En opptrapping vil ramme enda flere elever og gjøre situasjonen mer alvorlig.

- Har dere fått noen signaler om at en opptrapping er på gang?

- Nei, det er de streikenes hensikt å ramme arbeidsgiver, og de vil bruke en opptrapping som et overraskelsesmoment når nye skoler rammes. Men både vi og skolene har løpende beredskap klar.