Ingen nye OPEC-kutt

Wien (NTB-Reuters): Oljeministrene i OPEC ble i dag enige om ikke å iverksette nye produksjonskutt for å bøte på den rekordlave oljeprisen. Situasjonen skal vurderes på nytt når OPEC-ministrene møtes igjen i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens avgjørelse er en skuffelse for mange OPEC-medlemmer som hadde krevd produksjonsbegrensninger i håp om å redusere de enorme lagrene av råolje.

Nå vil produksjonskuttet på 2,6 millioner fat om dagen, som ble vedtatt i juni, bli gjeldende fram til mars.

- Jeg tror vi kommer til å redusere i mars. Selv ville jeg ha foretrukket en reduksjon nå, sa Algeries oljeminister Youcef Yousfi.

Det største produsentlandet, Saudi-Arabia, motsatte seg nye kutt, fordi landet mener at flere andre OPEC-land pumper opp mer enn de skal i henhold til avtalen fra juni. Denne avtalen ble tiltrådt også av oljenasjoner utenfor Organisasjonen av oljeeksporterende land.

Prisen på Nordsjø-olje var uforandret torsdag, og ble notert til 10,89 dollar fatet. Onsdag var prisen helt nede i 10,65 dollar, det laveste prisnivået siden 1986. Det fikk analytikere til å si at det ikke lenger er utenkelig at prisen vil falle under 10 dollar.

I neste års statsbudsjett regner den norske regjeringen med en oljepris på 110 kroner fatet, eller 14,67 dollar.