Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen nye penger til flomsikring

Regjeringen ble i helgen kraftig kritisert for nivået på pengestøtten til NVEs arbeid mot flom, ras og skred. Men budsjettposten økes ikke i revidert budsjett.

INGEN FRISKE MIDLER: Frognerstrand camping i Årnes ved Glomma ble hardt rammet av flommen tidligere i mai. Regjeringen kommer imidlertid ikke med friske midler til flomsikring i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INGEN FRISKE MIDLER: Frognerstrand camping i Årnes ved Glomma ble hardt rammet av flommen tidligere i mai. Regjeringen kommer imidlertid ikke med friske midler til flomsikring i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen satte av mindre til flomsikring gjennom Norges vassdrags- og energidirektorat i år enn i fjor. Flere partier på Stortinget krever at friske midler kommer på plass, men det legger altså ikke regjeringen opp til i sitt budsjettforslag.

I helgen erkjente olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) overfor NTB at det er et «stort behov» for mer flomsikring i Norge, men at det tar tid å planlegge og bygge sikringstiltak.

I budsjettforhandlingene med KrF og Venstre i fjor ble bevilgningene til NVEs sikringsarbeid mot flom og skred økt med 100 millioner kroner til 354 millioner.

Det er likevel mindre enn det ble avsatt til samme formål de tre foregående årene, selv om det overgår hva den rødgrønne regjeringen brukte i 2013.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media