Ingen nye spor etter savnet 12-åring

12-åringen med Downs syndrom, som har vært savnet på Kråkerøy i Fredrikstad siden søndag, er ennå ikke funnet. I formiddag startet et nytt søk i nærområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går deltok rundt 70 personer fra politiet, Røde Kors Hjelpekorps og speidere i letingen etter gutten. Søket foregikk i 12 områder som ligger i den radiusen gutten kan ha beveget seg i.

Ingen nye vitneobservasjoner er kommet inn, og ingen spor er funnet. Politiet vil nå gjøre et nytt finsøk i nærområdet rundt hytta med hunder.

- Det blir ikke aktuelt å utvide leteområdet, sier avdelingssjef Trond Gammelsrud i Fredrikstad politidistrikt til NTB.

Den savnede gutten har Downs syndrom, og politiet mener at han ikke kan ha beveget seg langt.

Dykkere har søkt i sjøen utenfor stedet han sist ble observert. Politiet kommer fortsatt til å søke i vannet, men i mindre skala. De kommer også til å sjekke hyttene i nærheten.

12-åringen ble sist sett da han gikk nedover fra familiehytta mot sjøen i 12-tida søndag. Gutten skal ha stukket ned til stranda for å kaste stein i vannet.

Vanligvis har han pleid å være ved vannet og kaste stein i en halv time, ifølge foreldrene. Men da gutten ikke hadde kommet tilbake etter fire timer, varslet foreldrene politiet.

Ifølge foreldrene er sønnen deres en tillitsfull og kontaktsøkende gutt. Han kan ha forsøkt å ta kontakt med noen hvis han har gått seg vill.

Gutten skal ha dårlig språk. I går varslet Røde Kors-ledelsen om at gutten trolig ikke kan svare på tilrop, selv om han skulle befinne seg like i nærheten av letemannskapet.

Gutten er hjemmehørende i Råde. Han har kort, blondt hår og hadde på seg grå bukser, gråsvart genser og joggesko da han forsvant.

(NTB/Dagbladet.no)

GIKK MANNGARD: Kjell Syversen, operativ leder i Røde Kors, og letemannskapene han i går disponerte til leting etter 12-åringen, deriblant frivillige speidere.<br> Foto: JOHN T. PEDERSEN
SØKER MED DREGG: Røde Kors-båten med dregg har lett på fjordbunnen. To andre båter med undervannskikkerter var også ute på fjorden. <br>Foto: JOHN T. PEDERSEN<br>