Ingen nye spor

En dusør på en million kroner har ikke bidratt til å oppklare barnedrapene i Baneheia for tre og en halv uke siden. Kristiansand-politiet har i helga verken fått nye, viktige tips eller opplysninger som kan gi oppklaring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag lovet en forretningsmann i Kristiansand å gi en million kroner i dusør for nye tips som innen utgangen av juni kan oppklare barnedrapene. Dusøren kommer i tillegg til den opprinnelige folkedusøren på 100000 kroner. Etterforskningen kan derfor bli en mye vanskeligere gåte å løse enn politiet trodde de første dagene etter dobbeltmordene. Etterforskerne forbereder seg nå på en langvarig etterforskning.

Politiet har hittil fått 1000 tips og foretatt like mange rundspørringer i saken. Kriminalsjef Arne Pedersen opplyser at det inntil i går kveld ikke hadde kommet inn oppsiktsvekkende informasjoner etter at milliondusøren ble kjent sist fredag.

Men tipsflommen har økt betraktelig: I helga fikk politiet 70 nye tips.

Tekniske spor

Før helga sendte drapsjegerne inn nye tekniske spor til analyse hos Kripos i Oslo. Det dreier seg blant annet om flere funn letemannskapene gjorde i Baneheia før jentene ble funnet drept. De ble funnet 50 timer etter at de dro på badetur fredag 19. mai.

På et tidlig stadium i etterforskningen beskrev politiet de tekniske funnene som så gode at de ville identifisere gjerningsmannen.

Torsdag 25. mai gikk politiet på den første smellen. Da kom det melding fra Rettsmedisinsk institutt om at det ikke var mulig å lage en DNA-analyse av det organiske materialet politiet hadde mest tro på. På dette tidspunktet hadde politiet forberedt å ta blodprøve av et større antall personer som befant seg i Baneheia da barna ble drept. På denne måten kunne drapene blitt løst på rekordtid.

- Vi har fremdeles håp om å få laget en DNA-profil, sier kriminalsjef Arne Pedersen nå.

Svakt materiale

Mengden av tekniske spor undersøkes nå av eksperter i Oslo. Etterforskerne håper de skal få de første konklusjonene i begynnelsen av denne uka. Men etter det Dagbladet får opplyst, kan de fleste sporene vise seg å ikke være til hjelp. Det skal blant annet være funnet fot- og fingeravtrykk på åstedet. Problemet er å knytte dem til en gjerningsmann.

- Vi antar vi har teknisk materiale som kan identifisere gjerningsmannen. Men vi har fortsatt håp om at den taktiske etterforskningen kan gi en løsning, uavhengig av det tekniske, sier kriminalsjefen.