Ingen nye tekniske bevis

Politiet kommer ikke til å legge fram nye, ukjente tekniske bevis mot noen av de siktede på fengslingsmøtet i formiddag. Det viktigste nye beviset som legges fram i dag, er rapporten som bekrefter at det er avfyrt et skudd på Orderud gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rapporten heter det at skadene som er funnet på salongbordet og Nerdrum-litografiet er forenlig med at det er avfyrt et skudd i huset.

Rapporten støtter opp om politiforklaringene til Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød. De påstår at det ble avfyrt et vådeskudd i forbindelse med våpenoverleveringer på Orderud gård lille julaften.

Kirkemo og Grønnerød framstilles i dag for Nedre Romerike forhørsrett.

Alibiet styrket

I morgen framstilles Per Kristian og Veronica Orderud for videre fengsling på Lillestrøm. Påtalemyndigheten vil bruke rapporten om vådeskuddet til å så tvil om deres troverdighet.

Etter det Dagbladet erfarer, skal alibiet til Kristin Kirkemo for drapsnatta være styrket. Hun har selv gitt en detaljert forklaring om hvor hun var og hva hun gjorde i det aktuelle tidsrommet.

Avhør med vitner skal ha bekreftet Kirkemos alibi.

Bare medvirker

Hennes forsvarer, advokat Tor Kjærvik, vil i dag be om at hans klient blir løslatt fra varetekt.

Også Lars Grønnerøds alibi skal nå være bekreftet av vitner i saken. Hans forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, mener det er avklart at han ikke var på Orderud drapsnatta.

Politiet kommer til å be om at alle de fire siktede blir varetektsfengslet for nye fire uker med brev- og besøksforbud.