Droppet?  Omtalen av Olav's har blitt tonet kraftig ned etter at Tor Olav Trøim (t.v.) og John Fredriksen skilte veier.
Droppet? Omtalen av Olav's har blitt tonet kraftig ned etter at Tor Olav Trøim (t.v.) og John Fredriksen skilte veier.Vis mer

Ingen Olav's uten Tor Olav

Produktserien «Olav's» skulle bli Marine Harvests flaggskip for norsk laks i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ved inngangen til 2014 lanserte oppdrettskonsernet Marine Harvest en ny merkevare i Europa, Olav's. Det dreide seg om porsjonspakkede laksefileter med tilhørende marinadeposer, skriver Finansavisen.

En som trolig var fornøyd, var «navnebror» Tor Olav Trøim, styremedlem i Marine Harvest, og på det tidspunktet hovedeier John Fredriksens nærmeste medarbeider.

29. juli 2014 kom sjokknyheten om at Trøim sluttet hos Fredriksen. Det gikk rykter om at bruddet hadde vært alt annet enn hjertelig.

Trøim gikk ut av styrene i Fredriksens selskaper i tur og orden. 22. september meldte han sin avgang fra Marine Harvest.

Siden er det blitt påfallende stille rundt selskapets nye storsatsing.

Siden tredje kvartal i fjor er ikke Olav's nevnt med ett ord i Marine Harvests kvartalsrapporter eller -presentasjoner.

På selskapets hjemmesider er det lenket til egne hjemmesider for selskapets 12 ulike merkevarer. Den eneste lenken som ikke fungerer, er til Olavsfish.com.

Avviser dropping Kommunikasjonssjef Ola Helge Hjetland i Marine Harvest har ingen forklaring på hvorfor lenken ikke fungerer. Han lover å sjekke det opp.

Han avviser også at satsingen på Olav's er droppet.

- Den er fremdeles en av Marine Harvests satsninger i Europa. Olav's selger godt i blant annet Spania, og vi får gode tilbakemeldinger fra kunder og forbrukere. Samtidig satser vi på flere merkevarer i Europa, sier Hjetland til Finansavisen.

Han vil ikke oppgi salgstall for Olav's, eller om satsingen er nedskalert i forhold til den opprinnelige planen. Han vil heller ikke fortelle hvordan responsen har vært på testingen i Belgia og Frankrike.

Tor Olav Trøim har ikke besvart Finansavisens henvendelse.

Flere nyheter Trøim-inntog har gitt Storebrand-rally
Midelfart og Trøim med egen bank