Birgitte Tengs-saken:

- Ingen opplagt sak

Advokat John Christian Elden sier at verken han eller Birgitte Tengs' foreldre tar for gitt at Johny Vassbakk blir dømt for det 27 år gamle drapet.

FORSIKTIGE: Foreldrene til Birgitte Tengs, Karin og Torger Tengs, er forsiktige med å tro på en dom for Johny Vassbakk. Her sammen med sin bistandsadvokat John Christian Elden (t.h.). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORSIKTIGE: Foreldrene til Birgitte Tengs, Karin og Torger Tengs, er forsiktige med å tro på en dom for Johny Vassbakk. Her sammen med sin bistandsadvokat John Christian Elden (t.h.). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HAUGESUND (Dagbladet): Sammen med sin kollega Erik Lea er John Christian Elden bistandsadvokat for foreldrene til Birgitte Tengs, og har fulgt hvert minutt av straffesaken mot Johny Vassbakk (52).

Vassbakk er, 27 og et halvt år etter at Birgitte Tengs (17) ble funnet voldtatt og drept ved Kopervik på Karmøy, tiltalt for drapet på den unge jenta. Vassbakk nekter straffskyld.

- Sammen med våre klienter - Karin og Torger Tengs - avventer vi gjennomgangen av bevisene i saken. Det aktoratet har kommet med, er ett eneste bevis. Et Y-kromosom fra tiltalte, som påtalemyndigheten hevder er funnet i blodflekk tilhørende Birgitte på hennes strømpebukse, sier Elden.

Ett sentralt spørsmål

Aktoratets kronbevis er et manns-DNA funnet i det de mener er en blodflekk på Birgitte Tengs' strømpebukse. Forsvarerne har luftet teorien om oversmitte eller kontaminering.

Elden fastslår overfor Dagbladet at straffesaken mot Johny Vassbakk ikke er noen opplagt sak, og vil ikke spekulere i om Haugaland og Sunnhordaland tingrett vil dømme eller frikjenne ham.

- Politiet har de siste åra etterforsket tiltalte og forsøkt å finne bevis, uten å ha funnet noe mer enn en et DNA-bevis. Nå avventer vi resten av rettsforhandlingene, sier Elden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer