-Ingen oppskrift på riktig sorg

Nestleder i Støttegruppen for 22.juli- ofrene Christin Bjelland forteller om et år med mange topper.

MARKERING  Helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen, pårørende og AUF-medlemmer er i dag på Utøya for å markere ettårsdagen for 22. juli-massakeren. Foto: Per Flåthe
MARKERING Helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen, pårørende og AUF-medlemmer er i dag på Utøya for å markere ettårsdagen for 22. juli-massakeren. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UTVIKA (Dagbladet): I løpet av det året som er gått siden 22. juli 2011 har Støtteforeningens medlemmer stått sammen og jobbet for at pårørende og overlevende skal klare å takle hverdagen. En periode med mange utfordringer.

- Dette har vært en periode med stadig nye topper. Dagen i dag er en ny slik topp. Men det kommer flere, som 24. Augusetda dommer faller, når 22. Julikommisjonen legger fram sin rapport og ikke minst i forbindelse med erstatningssakene, forteller Christin Bjelland.

Sorgen En av de sentrale oppgavene til støttegruppen det siste året har vært å hjelpe til og samle folk der det har vært grunnlag for å samles. Men en ting har ingen hatt fasiten på.

- Vi har ingen oppskrift på riktig sorg. Den er individuell. Det ser vi også inn i den enkelte familie, forklarer Bjelland.

Hun sier videre at framfor å lage en felles mal har gruppens medlemmer heller forsøkt å utnytte positivt for å gi hverandre styrke til å klare hverdagen.

Styrket ut Christin Bjellands sønn, Vebjørn Bjelland Berg (16), er av dem som overlevde terroren på Utøya.

- Hvordan har han taklet året som har gått?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer