Corona

Ingen Oslo-lettelser denne uka

Byrådet i Oslo har i dag bestemt at det ikke gjøres noen endringer i coronatiltakene denne uka.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det melder byrådet i en pressemelding.

I pressemeldingen skriver byrådet at de har signalisert at de ville vurdere forbudet mot flere enn to gjester denne uka. På grunn av smittesituasjonen har byrådet besluttet å videreføre dette forbudet.

På tirsdag vil de gjøre en ny vurdering av situasjonen. Beslutningen vil offentliggjøres i en pressekonferanse samme dag. Da vil det bli kjent hvilke tiltak som gjelder i Oslo første halvdel av mai.

- Det er ingen tvil om at smittesituasjonen i Oslo fortsetter å være alvorlig. Selv om tallene går ned, hadde vi over 1100 smittede i Oslo forrige uke, og smittetallene ligger omtrent på samme nivå denne uka. Det er på høyde med toppene i de tidligere smittebølgene i november og januar. Antallet innlagte har gått noe ned, men det er fortsatt over 100 innlagte coronapasienter i Oslo og på Ahus. Samlet sett vurderer vi situasjonen til å være så alvorlig at vi foreløpig ikke gjør nye lettelser i tiltakene nå, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådet forbereder gjenåpningen av Oslo, og Johansen understreker at de ikke vil snuble på oppløpssiden og åpne for mye for tidlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer