Corona

Ingen Oslo-lettelser denne uka

Byrådet i Oslo har i dag bestemt at det ikke gjøres noen endringer i coronatiltakene denne uka.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 115 000 +469
innlagt115 +6
døde 757 +10
påvist smittet 155 000 000+841.0K
døde 3 240 000 +14.2K
Se mer

Det melder byrådet i en pressemelding.

I pressemeldingen skriver byrådet at de har signalisert at de ville vurdere forbudet mot flere enn to gjester denne uka. På grunn av smittesituasjonen har byrådet besluttet å videreføre dette forbudet.

På tirsdag vil de gjøre en ny vurdering av situasjonen. Beslutningen vil offentliggjøres i en pressekonferanse samme dag. Da vil det bli kjent hvilke tiltak som gjelder i Oslo første halvdel av mai.

- Det er ingen tvil om at smittesituasjonen i Oslo fortsetter å være alvorlig. Selv om tallene går ned, hadde vi over 1100 smittede i Oslo forrige uke, og smittetallene ligger omtrent på samme nivå denne uka. Det er på høyde med toppene i de tidligere smittebølgene i november og januar. Antallet innlagte har gått noe ned, men det er fortsatt over 100 innlagte coronapasienter i Oslo og på Ahus. Samlet sett vurderer vi situasjonen til å være så alvorlig at vi foreløpig ikke gjør nye lettelser i tiltakene nå, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

UENIGE: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen inviterer helse- og omsorgsminister Bent Høie til debatt. Video: NTB. Vis mer

Byrådet forbereder gjenåpningen av Oslo, og Johansen understreker at de ikke vil snuble på oppløpssiden og åpne for mye for tidlig.

- Når situasjonen tillater det vil gjenåpningen av Oslo fortsette, men da må vi være sikre på at det er trygt. Det avhenger av smittesituasjonen, antall innlagte og antall vaksinerte.

Johansen slår fast at det nå aller viktigst å få presset smitten ytterligere ned, slik at Oslo har større sjanse for en varig gjenåpning, uten å risikere å måtte stenge ned igjen.

- Selv om utålmodigheten vokser, er jeg sikker på at det viktigste for både befolkning og næringsliv er at vi får en trygg, varig gjenåpning, heller enn å risikere å åpne for tidlig, sier byrådslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer