Ingen overlevde flystyrten

Nigeriansk Røde Kors fant søndag vraket av flyet som styrtet lørdag kveld og bekrefter at flyet er fullstendig ødelagt. Ingen overlevende er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ifølge CNN er det trolig ingen overlevende. Nigerianske Røde Kors er på stedet. 

Forvridde deler av metall, baggasje og lemlestede kropper møtte redningsmannskapet.

- Flyet brenner fortsatt. Det er ingenting som tyder på at noen har overlevd, sier generalsekretær i Røde Kors Abiodun Orebiyi til Reuters søndag ettermiddag.

Bellview Air-flyet var på vei fra Lagos til hovedstaden Abuja med 108 passasjerer ombord i tillegg til seks ansatte, og forsvant fra radaren kort tid etter at det tok av ved elleve-tiden lørdag kveld.

500 km

Piloten på ulykkesflyet sendte umiddelbart ut nødsignal, men flyet rakk å tilbakelegge 500 kilometer før det traff bakken.

Det tok derfor hjelpemannskapene nesten tolv timer å finne vraket.

- Flyet er totalskadd, det er spredd utover et stort område.Lokale kilder melder at flyet, av typen Boeing 737, var på vei utover Atlanterhavet da det begynte å sende nødanrop. Det er vanlig at flyene flyr ut over havet før de runder inn mot land på innenriksflygningene fra Lagos.

Ikke nordmenn

En av den nigerianske presidentens rådgivere skal ha vært ombord, men hans identitet er ikke kjent. Også flere høytstående nigerianere skal ha vært ombord, blant dem en general i hæren.

Nasjonaliteten til de andre passasjerene er ikke kjent, men flyet fulgte en innenriks rute i Nigeria. Norsk UD sier til NRK radio at det ikke skal ha vært nordmenn om bord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer