Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen overlevende etter flystyrt i Venezuela

46 mennesker har mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venezuelanske redningshelikoptere har funnet flyet som styrtet i Andesfjellene torsdag.

Ingen av passasjerene skal ha overlevd styrten, ifølge tjenestemenn.

Flyet styrtet i staten Merida nord i Venezuela torsdag med 43 passasjerer og et mannskap på tre om bord, ifølge myndighetene.

Antonio Rivero, lederen for det nasjonale Sivilforsvaret, bekrefter at letemannskap har lokalisert stedet hvor passasjerflyet styrtet.

Totalt ødelagt

En tjenestemann sier det ikke er funnet noen overlevende, og at flyet ser ut til å være totalt ødelagt. Rivero forteller at letingen har tatt så lang tid fordi mørket gjorde det vanskelig å ta seg fram.

Den regionale sivilforsvarssjefen, Gerardo Rojas, sier flyet styrtet høyt oppe i Andesfjellene. Det er ingen tegn til at piloten hadde sendt nødmelding til flygelederne i Merida.

Stor leteaksjon

FLYSTYRT: Det var et fly av denne typen som styrtet i Andesfjellene torsdag kveld. Foto: Reuters/SCANPIX
FLYSTYRT: Det var et fly av denne typen som styrtet i Andesfjellene torsdag kveld. Foto: Reuters/SCANPIX Vis mer

Store letemannskap har siden torsdag trålet Andesfjellene i kulde og ulendt terreng i håp om å finne flyet, som tilhører selskapet Santa Barbara Airlines.

Flyet forsvant under vanskelige værforhold like etter å ha tatt av fra byen Merida torsdag ettermiddag. Det var da på vei til hovedstaden Caracas. Innbyggere i fjellandsbyer i regionen Coyado del Condor fortalte at de både hadde hørt og sett flyet styrte i fjellene.

Familiemedlemmer som ventet på sine kjære som skulle ha ankommet Caracas torsdag, har fått tilbud om hjelp fra psykologer.

Lederen i Santa Barbara Airlines sier det rundt 20 år gamle flyet var i god stand. og at det ikke hadde hatt tekniske problemer i forkant.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media