- Ingen overlevende etter flyulykke

MANILA (NTB-Reuters-AFP): Militærflygere som observerte det knuste vraket av et styrtet filippinsk passasjerfly fra lufta i dag, sa det var minimalt håp om å finne noen overlevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det kan umulig være overlevende. Vrakrestene er spredt over et stort område, og knapt noen del av skroget kunne gjenkjennes, sa Carlos Tanega etter å ha fløyet over åstedet nær toppen av det 2.000 meter høye fjellet Sumagaya.

Flygerne sa det så ut som DC-9-flyet med 104 mennesker om bord var blitt knust mot bakken, og de kunne ikke se noe som beveget seg. Etter de svartbrente trærne å dømme hadde det vært en kraftig eksplosjon.

Fordi terrenget er svært ulendt og fullt av slanger og det ikke er noen stier i den tette jungelen, klarte ikke redningsmannskaper å ta seg fram til ulykkesstedet før det ble mørkt i dag. På grunn av sterk vind kunne mannskaper heller ikke heises ned.

Fortvilte pårørende forsøkte også å ta seg fram til vraket for å lete etter sine kjære. Mange ville klatre opp til vrakstedet i håp om at rykter om 15 overlevende var riktige, men mørket satte en stopper for letingen.

Vraket av flyet, som var på vei fra Manila til Cayagan de Oro på Mindanao, ble funnet natt til i dag norsk tid. Redningsmannskaper meldte først om minst 15 overlevende og rundt 30 omkomne i flyet, som tilhørte selskapet Cebu Pacific Air og var 31 år gammelt. Flyselskapet bekreftet først meldingene, men rykket ut like etter og uttrykte tvil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer