- Ingen overlevende funnet

Minst 100 døde mennesker er hentet ut, men dødstallene stiger. Det skal ikke være funnet overlevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Pakistanske medier har meldt om at fem personer skal ha blitt funnet i live og brakt til sykehus, men nå sier den offentlige talsmannen Imtiaz Elahi til nyhetsbyrået Reuters at det ikke er funnet noen overlevende.

- Det har vist seg at meldingen om fem overlevende var feil, beklager talsmannen.

Samler kroppsdeler Et pakistansk fly med omlag 150 mennesker om bord styrtet i åssidene Margalla nord for Pakistans hovedstad Islamabad klokka 05.43 norsk tid.

De siste tallene fra Islamabad klokka 12.40 forteller om funn av omlag 100 døde kropper i vrakdelene etter styrten.

- Arbeidet består nå i hovedsak av å samle sammen kroppsdeler for å legge dem i sekker, sier han.

Det skal ha vært 151 passasjerer og et mannskap på seks om bord i flyet som styrtet i morges, skriver det pakistanske nettstedet Dawn.com, men 12 passasjerer skal ha kommet for seint i flyavgang. Thenews.com.pk skriver at det skal ha vært 139 voksne, fem barn og et mannskap på fem ombord.

Populært turområde - Det er veldig mye forskjellig informasjon ute nå om hvor mange som skal ha overlevd og hvor mange som skal være drept, så det er vanskelig å si noe klart om det som har skjedd, sier Norges ambassadør til Pakistan, Robert Kvile, til Dagbladet.

PRESSEKONFERANSE: Sjef for flyselskapet Air Blue, Shahid Khakan Abbasi, holder pressekonferanse i Islamabad etter flystyrten. Ved siden av ham sitter visepresident for Airbus, Abdullah Sabai. FOTO: EPA/T.MUGHAL/SCANPIX
PRESSEKONFERANSE: Sjef for flyselskapet Air Blue, Shahid Khakan Abbasi, holder pressekonferanse i Islamabad etter flystyrten. Ved siden av ham sitter visepresident for Airbus, Abdullah Sabai. FOTO: EPA/T.MUGHAL/SCANPIX Vis mer

Han opplyser at åsen er et populært turområde han selv har gått tur i. Området flyet styrtet i er godt synlig fra ambassaden.

- Man kan se det har vært brann der, og man så det kom helikoptre til stedet tidlig. Det er en bratt åsside som går rett ned. Selv om det er ulent terreng, ligger det svært nært byen og er tilgjengelig, sier Kvile.
Uklart om norske er involvert
Ambassadøren mener det er for tidlig å si om det er noen norske involvet.

- Vi har sett passasjerlister, men har ikke kunnet slå fast noe utfra det. Vi jobber tett med myndighetene for å se om det er noen norske statsborgere involvert, men jeg regner med at det vil ta lang tid.

Han opplyser at det stort sett er pakistanske navn på passasjerlista, men understreker at det er mange nordmenn med pakistanske navn.

- Få kan ha overlevd - Døde kropper ligger strødd i området og veldig få kan ha overlevd ulykken, sier Bin Yameen, en polititalsmann i Islamabad til nyhetsbyåret Reuters.

Pakistans statsminister, Yousaf Raza Gillani, har bedt forsvarsdepartementet starte en granskning av hendelsen.

Det pakistanske forsvaret sender spesialtropper til stedet for å bistå redningsarbeiderne og helikopterne som jobber over vrakdelene i høydeområdet nord for Islamabad.

REDNINGSMANNSKAPER: Redningsmannskaper fra det pakistanske forsvaret bistår i arbeidet med flystyrten.  Foto: AP Photo/B.K.Bangash)
REDNINGSMANNSKAPER: Redningsmannskaper fra det pakistanske forsvaret bistår i arbeidet med flystyrten. Foto: AP Photo/B.K.Bangash) Vis mer

Talsmann Mohammed Usman ved Benazir Bhutto International Airport sier at slektninger til passasjerer som skal ha vært ombord er i ferd med å strømme til flyplassen for å få informasjon om hva som har skjedd med deres familiemedlemmer.

En person med navnet Saqlain Altaf sier til den pakistanske TV-stasjonen ARY News at han var på en familieutflukt i området da han så flyet komme inn.

- Det var i ubalanse i luften før vi så at det styrtet, sier han.
Årsaken ukjent En talsmann for flymyndighetene sier at årsaken til ulykken foreløpig ikke er kjent.

- Flyet gjorde klart for landing på Islamabad lufthavn da det mistet kontakten med kontrolltårnet. Senere fikk vi høre at det hadde styrtet, sier Pervez George.

Han opplyser til Dawn at flyet styrtet før det nådde flystripen i Islamabad.

Helikoptere svever i lufta over ulykkesstedet, og et team med redningsarbeidere skal ha kommet fram til stedet.

I beredskap Flere redningsteam skal være på veg fra Rawalpindi. Sykehuset i den pakistanske hovedstaden er i beredskap for å ta imot sårede.

I en video fra Express News kan man se at utrykningskjøretøy strømmer til, men at det er dårlig vær og vanskelige forhold for redningsarbeiderne.

FLERE DØDE: Flere personer er hentet døde ut av flyvraket. Foto: AFP PHOTO/AAMIR QURESHI/SCANPIX
FLERE DØDE: Flere personer er hentet døde ut av flyvraket. Foto: AFP PHOTO/AAMIR QURESHI/SCANPIX Vis mer

Flyet er fra det private selskapet Air Blue, og skal ha forlatt Karacchi klokka 7.50 lokal tid. Det regner og er tjukk tåke i området.

Det pakistanske flyselskapet har vært i drift siden 2004 og flyr mellom flere pakistanske byer, i tillegg til fem destinasjoner i Midtøsten og til Storbritannia. Selskapet har aldri vært utsatt for dødsulykker, ifølge Al Jazeera.

Nyhetsbyrået Reuters opplyser at tilskuere i nærheten av stedet hvor flyet styrtet sier at det kom inn i lav høyde før det smalt i bakken nord for Islamabad.

NAVNELISTER: Slektninger til savnede på passasjerflyet som er styrtet ved Islamabad samler seg på flyplassen Jinnah International Airport for å se om deres nærstående var med på ulykkesflyet. Foto: EPA/REHAN KHAN
NAVNELISTER: Slektninger til savnede på passasjerflyet som er styrtet ved Islamabad samler seg på flyplassen Jinnah International Airport for å se om deres nærstående var med på ulykkesflyet. Foto: EPA/REHAN KHAN Vis mer
REDNINGSAKSJON: Her svever helikopter i lufta over ulykkesstedet. Redningsarbeidet vanskeliggjøres ved dårlig vær. Foto: AFP PHOTO/AAMIR QURESHI/SCANPIX
REDNINGSAKSJON: Her svever helikopter i lufta over ulykkesstedet. Redningsarbeidet vanskeliggjøres ved dårlig vær. Foto: AFP PHOTO/AAMIR QURESHI/SCANPIX Vis mer