Ingen overlevende

Nigeriansk Røde Kors fant søndag vraket av flyet som styrtet lørdag kveld og bekrefter at flyet er fullstendig ødelagt. Ingen overlevende er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge CNN er det trolig ingen overlevende. Nigerianske Røde Kors er på stedet. 

Forvridde deler av metall, baggasje og lemlestede kropper møtte redningsmannskapet som kom til stedet i ettermiddag.

- Flyet brenner fortsatt. Det er ingenting som tyder på at noen har overlevd, sier generalsekretær i Røde Kors Abiodun Orebiyi til Reuters på telefon.

Bellview Air-flyet var på vei fra Lagos til hovedstaden Abuja med 108 passasjerer ombord i tillegg til seks ansatte, og forsvant fra radaren kort tid etter at det tok av ved elleve-tiden i går kveld.

Brenner fortsatt

Piloten på ulykkesflyet sendte umiddelbart ut nødsignal, men flyet rakk å tilbakelegge 500 kilometer før det traff bakken.

Det tok derfor hjelpemannskapene nesten tolv timer å finne vraket.

- Flyet er totaltskadd, det er spredd utover et stort område.

Lokale kilder melder at flyet, av typen Boeing 737, var på vei utover Atlanterhavet da det begynte å sende nødanrop. Det er vanlig at flyene flyr ut over havet før de runder inn mot land på innenriksflygningene fra Lagos.

Store skader

Nigeriansk politi meldte til BBC at flyet ikke hadde store skader da det ble funnet, men de er forsiktige med å gi flere detaljer.

Det er ukjent hva som var årsaken til styrten, og representanter for flyplassen i Lagos kunne ikke utelukke at det dreide seg om en kapring. Men i følge flere anonyme kilder som uttaler seg til nyhetsbyråene, skal piloten ha varslet om tekniske feil.

En av den nigerianske presidentens rådgivere skal ha vært ombord, men hans identitet er ikke kjent. Også flere høytstående nigerianere skal ha vært ombord, blant dem en general i hæren.

Nasjonaliteten til de andre passasjerene er ikke kjent, men flyet fulgte en innenriks rute i Nigeria. Norsk UD sier til NRK radio at det ikke skal ha vært nordmenn om bord.