Ingen oversikt over legevikarer i distriktene

Det finnes ingen oversikt over hvor mange legevikarer som går inn og ut av stillinger i distriktene. Rundt 80 fastlegestillinger står ifølge Allmennlegeforeningen ubesatt i hele landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I 2012 og 2013 var 33 vikarleger innom Meløy kommune, og bare i 2012 var 23 leger innom Sauda. Men legesituasjonen i distriktene er det ingen som har oversikt over, skriver Nationen.

- Det vi vet, er at det finnes cirka 80 ledige fastlegestillinger over hele landet. Tallet har vært stabilt over flere år, men antakelig er det flere. Noen stillinger er bemannet med vikarer og vises ikke i statistikken, sier leder Kari Sollien i Allmennlegeforeningen til avisen.

Hun sier hun gjerne skulle visst om det er de samme kommunene som sliter med å ansette leger, eller om det er et større problem over hele landet.

- I dag er det ingen som vet. Men vi vet at enkelte kommuner har vansker med å rekruttere leger, mens det i nabokommunen ikke er noe problem. Vi vet også at noe av årsaken handler om arbeidsmiljø, om at det er vanskelig å beholde særlig unge leger over tid dersom det kun er en eller to leger i en kommune, sier hun.

Sollien mener gjennomtrekket av leger er et problem for innbyggerne.

Ifølge Nationen er det minst 3.900 utenlandske leger i Norge. 900 av dem er allmennleger som jobber i kommunene - resten jobber blant annet ved sykehusene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer