SÅ VRAKET: En seilbåt seilte forbi det som trolig er vraket til de fire danske mennene. En av de seks mennene vinket om hjelp med åre, men ingen så han. Foto: Redningsselskapet
SÅ VRAKET: En seilbåt seilte forbi det som trolig er vraket til de fire danske mennene. En av de seks mennene vinket om hjelp med åre, men ingen så han. Foto: RedningsselskapetVis mer

Ingen på seilbåten så mannen i vannet vinkende med en åre

Leter etter de savnede i Mandal med Orion-fly i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MANDAL/OSLO (Dagbladet): Fire danske menn er fortsatt savnet, og antatt omkommet, etter båtforliset utenfor Mandal onsdag.

De fire savnede er Henrik Hyrup Møller, Jakob Skovgaard Andersen, Nikolaj Munk Nielsen og Thomas Hermansen.

Livredderen Søren Thuesen forsøkte å redde tre av kameratene, men måtte gi slipp på to. Mannens prestasjon, da han svømte nærmere sju kilometer i røff sjø, tok seg over flere øyer og ba om hjelp hos Esther Vågsvoll (72) på Skjernøy, beskrives som nærmest «umenneskelig» og som en utrolig heltedåd i det som er en tragisk sak.

Vinket med åre I dag fortsetter søket etter de fire mennene. Søket er karakterisert som et liksøk.

Etter at den lille båten deres fikk problemer og de seks mennene havnet i vannet seilte det en seilbåt forbi, et stykke unna. Minst en av mennene fikk øye på den.

- En av de seks mennene hvilte på en åre da en seilbåt seilte forbi i området. Han vinket med åren etter hjelp, men han ble ikke sett, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal.

Han anslår seilbåten å ha vært mellom 150 og 200 meter unna mennene. Det var røff sjø i området da det skjedde.

Dette er den samme seilbåten som trolig fant danskenes vrak onsdag. Den meldte i fra og redningsskøyta «Hvaler» fra Redningsselskapet ble sendt ut på oppdrag for Hovedredningssentralen.

Søker med Orion I dag tidlig ble dykkere satt ut i søket etter de savnede. Det har så langt ikke gitt resultater. I 16-tida vil et Orionfly fra Forsvaret settes inn i letingen.

Gabrielsen sier at grunnen er at de tror kanskje de savnede har drevet lenger ut til sjøs.

- Det er gode søkeforhold i området med oppholdsvær, sier Gabrielsen.

SAVNET: Henrik Hyrup Møller, Nikolaj Munk Nielsen, Thomas Hermansen og Jakob Skovgaard Andersen er fortsatt savnet. Foto: Privat
SAVNET: Henrik Hyrup Møller, Nikolaj Munk Nielsen, Thomas Hermansen og Jakob Skovgaard Andersen er fortsatt savnet. Foto: Privat Vis mer