Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen pågrepet

Tre inntrengere tok seg inn i Spanias konsulat i Bern, og tok ansatte som gisler. I ettermiddag gikk politiet til aksjon mot gisseltakerne, men inntrengerne unnslapp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tre inntrengerne som i dag tidlig tok seg inn i

Spanias konsulat, klarte å unnslippe politiet da politiet stormet bygningen, melder AP.

Politiet har nå sperret av store områder rundt konsulatet, og store politistyrker leter nå etter inntrengerne.

Tre av konsulatets ansatte ble holdt som gisler. Det var lenge tvil om hva som hadde skjedd med gislene.

Tre timer etter at gisseldramaet begynte, gikk Spanias utenriksminister Miguel Angel Moratinos ut og hevdet at dramaet var over: Tre inntrengere hadde forlatt bygningen.

«Ikke over ennå»

Sveitsisk politi sa på sin side at gisseltakerne slett ikke var ute av konsulatet.

- Ifølge vår siste informasjon er ikke gisselsituasjonen over ennå. Politiet forsøker å oppnå kontakt med dem, sa polititalsmann Juerg Mosimann til Associated Press (AP).

TOK INGEN SJANSER: Alt tilgjengelig politi og utstyr ble sendt til nabolaget der gisselaksjonen utspant seg. Foto: SCANPIX/EPA
TOK INGEN SJANSER: Alt tilgjengelig politi og utstyr ble sendt til nabolaget der gisselaksjonen utspant seg. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Omtrent klokka 14.30 i ettermiddag stormet minst ti spesialtrente politimenn konsulatet, melder Sky News.

Ransforsøk

De tre inntrengerne var maskerte, og bevæpnet med kniver og skytevåpen. Motivet er uklart, men ifølge CNN tror spanske myndigheter at det dreier seg om et ransforsøk, og ikke islamistisk terrorisme.

- Det kan se ut som om motivet var penger, men det er bare spekulasjoner, sa Spanias utenriksminister Angel Vazquez til Spanish National Radio tidligere i dag.

Ifølge en pressemelding fra Bern-politiet klarte ett av gislene inne i konsulatet å rømme, mens to andre ble befridd av sveitsisk politi. 

Ifølge Moratinos skal ingen spanske ansatte ved konsulatet ha kommet til skade under aksjonen, men AP melder at en sikkerhetsvakt ble skadd og fraktet til sykehus.

Det er normalt rundt tolv ansatte på jobb i det spanske konsultatet på denne tida. Av disse er åtte-ni spanske statsborgere, resten er sveitsere ansatt ved konsulatet.

Spesialstyrker

Politiets spesialenhet, som er trent med tanke på gisselsituasjoner, kom raskt til stedet etter å ha blit kalt inn i dag tidlige.

Politiet sperret av hele området rundt konsulatet, som ligger i Marienstrasse 12 i det eksklusive nabolaget Kirchenfeld. Politiet la en jernring rundt området, der det jobber og bor mange utenlandske diplomater.

Vaktfoldet rundt Spanias utenriksstasjoner er trappet opp etter terrorangrepet i Madrid 11. mars i fjor.

Konsulatet i Bern ligger imidlertid en kilometer unna Spanias ambassadeanlegg i byen, og det er usikkert hvorvidt konsulatet er underlagt samme sikkerhetstiltak.

BEREDSKAP: Et stort antall ambulanser tok oppstillling utenfor konsulatet.
SPESIALSTYRKER: Et stort antall spesialtrente politifolk kom raskt til området. Skarpskyttere tok oppstilling på hustak i nærheten av konsulatet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media