Ingen panikk tross russisk rubel-kollaps

Det er ingen synlig panikk i Russland til tross for at den russiske valutaen falt 20 prosent i forhold til amerikanske dollar bare i løpet av tirsdagen.

VEKKER OPPMERKSOMHET :  En kvinne stanser opp for å sudere valuakursene i sentrum av St. Petersbyrg. Det koster 85 rubler å kjøpe en dollar. Mandag morgen kostet det 58. Foto: Irina Strand.
VEKKER OPPMERKSOMHET : En kvinne stanser opp for å sudere valuakursene i sentrum av St. Petersbyrg. Det koster 85 rubler å kjøpe en dollar. Mandag morgen kostet det 58. Foto: Irina Strand. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Men i den russiske sentralbanken er alle varsellamper skrudd på.

Visedirektør i sentralbanken Sergej Shvetsov kaller situasjonen kritisk i finansaviva Kommersant.

Verste mareritt - Selv ikke i våre verste drømmer kunne vi forestille oss noe slikt for et år siden, sier han.

Den russiske sentralbanken prøvde tirsdag morgen å demme opp for rubelens fall med å sette opp utlånsrenta fra 10,5 til 17 prosent. Det hjalp i noen timer, og rubelen styrket seg litt, etter at den også på mandag falt med ti prosent. Men etter noen timer var presset på rubelen igjen sterkt, og i løpet av kort tid var den svekket med nye 20 prosent.

Shevtsovs sjef, Elvira Nabiollina, nøyer seg med å si at rubelen er galt priset, og at den naturlig, ut fra normale økonomiske indikatorer, burde vært høyere. Imens forholder den russiske presidenten seg taus om den verste krisa i Russland siden marerittet i 1998, da rubelen kollapset totalt. Vladimir Putins grunnleggende popularitet skyldes at han har holdt orden i økonomien og skapt økonomisk vekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer