Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen pårørende er varslet ennå

Ingen av de omkomne på Utøya er identifisert.

DRAMATISK: Flere er alvorlig skadd etter skuddramaet på Utøya. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
DRAMATISK: Flere er alvorlig skadd etter skuddramaet på Utøya. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UTØYA/OSLO (Dagbladet): Like etter klokken åtte lørdag morgen er Kripos på vei ut til Utøya for å starte identifiseringsarbeid.

Det gjøres fortsatt søk etter flere omkomne, primært i vann, men også på land.

- Ingen pårørende er varslet fordi ingen av de omkomne er identifisert ennå, sier politiadvokat i Oslo, Carol Sundbye, til Dagbladet.

Hun understreker at Utøya fortsatt regnes som åsted, og derfor er stengt for alle uvedkommende.

Sundbye legger vekt på at det er minst 80 omkomne etter massakren på Utøya, og hun sier hun regner med at tallet vil øke utover dagen.

- Blant annet er det fem kritisk skadde på Ullevål, som ennå ikke kan gjøres rede for.

Ifølge politiadvokaten er det et omfattende identifiseringsarbeid som venter Kripos på øya, et arbeid som kan ta svært lang tid .

Statsministeren og justisministeren holdt pressekonferanse like etter klokken 8 lørdag morgen.

Da bekreftet også Knut Storberget at situasjonen rundt gårsdagens voldshandlinger ennå ikke er avklart.

- Vi kan ikke si at situasjonen er avklart. Det er fortsatt personer som venter på vital informasjon om sine nærmeste. Det gjelder både hendelsesforløpet, og ikke minst identifisering, sa justisministeren.

Videre kunne han fortelle at trusselnivået fortsatt er uendret.

 - Men det er et generelt nivå og det er en løpende vurdering av PST og regjeringen, og det er en av grunnene til at regjeringen i dag skal samles. Men jeg finner grunn til å understreke at så langt har det ikke vært grunnlag for å oppjustere trusselnivået, sa han.

Statsminister Jens Stoltenberg understreket at regjeringen er operativ, til tross for de materielle skadene i regjeringskvartalet.

- Det er full virksomhet i de kontorer i de etater som skal fungere. Vi har møter og vi har lokaler. Vi har ikke vært nede når det gjelder beredskap eller tilstedeværelse, sa han.

AUF-LEIR: Ungdommer i AUFs politiske sommerleir ble i går beskutt av en falsk politimann på Utøya. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
AUF-LEIR: Ungdommer i AUFs politiske sommerleir ble i går beskutt av en falsk politimann på Utøya. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!