- Ingen pårørende har meldt seg til politiet

Rogaland-politiet har ikke mottatt savnetmeldinger etter at tre personer ble funnet omkommet i Sirdal.

 FUNNET OMKOMMET: Turisthytta til Stavanger turistforening ligger i området ved Taumevatn i Sirdal, der tre personer ble funnet omkommet i går. Skituristene skrev en hilsen i loggboka ved denne hytta på lørdagen om at de ville begi seg videre til jakthyttene som utgjør Heibergtunet ved Storevatn. 
Foto: Stavanger Turistforening / SCANPIX
FUNNET OMKOMMET: Turisthytta til Stavanger turistforening ligger i området ved Taumevatn i Sirdal, der tre personer ble funnet omkommet i går. Skituristene skrev en hilsen i loggboka ved denne hytta på lørdagen om at de ville begi seg videre til jakthyttene som utgjør Heibergtunet ved Storevatn. Foto: Stavanger Turistforening / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer, to kvinner og en mann, ble i går funnet omkommet ved Taumevatn i Sirdal. I tillegg er ytterligere en mannsperson savnet.

De fire antas å være to tyske statsborgere, en britisk statsborger og en person som bor i Sveits, uten at politiet er helt sikre på at det gjelder en sveitsisk statsborger.

Ingen henvendelser Politiet har så langt ikke mottatt noen henvendelser fra pårørende. De kan heller ikke kontakte pårørende selv, da identiteteten til de omkomne ikke er bekreftet.

- Vår teori er at disse har reist på tur, og gitt beskjed at: «Vi blir borte til den og den dato. Hvis dere ikke får tak i oss, er det naturlig, fordi vi er oppe på fjellet», sier politiinspektør Egil Eriksen i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Det ble funnet identifikasjonspapirer på én av de omkomne. I tillegg skrev de fire en siste hilsen i hytteboka på turisthytta ved Taumevatn, hvor de fortalte at de skullte ta seg videre til Heibergtunet søndag. Det er navnene i boka politiet jobber ut fra.

- Vi har ikke kommet så mye lenger med identifiseringen. Det vil nok ta noen dager før vi får det hundre prosent bekreftet, sier Eriksen.

Kripos ID-gruppe er koblet inn i arbeidet, og har kontakt med politiet i de aktuelle landene.

Obduseres Ingen av utenriksdepartementene i verken Tyskland, Storbritannia eller Sveits har kunne bekrefte at det dreier seg om deres statsborgere.

- Utenriksdepartementet ble informert om dødsfallene tidlig i dag morges. Etter det vi har fått opplyst, så har ikke politiet verken bekreftet identiteten eller nasjonaliteten til personene, sier medietalsmann Stefan von Below ved det sveitsiske utenriksdepartementet til Dagbladet.

 SØKER ETTER SAVNET:  En mann er fortsatt savnet. 31 snøscootere deltar i søket etter den savnede, som man nå har gitt opp å finne i live. 
Foto: Trond Sørås / Dagbladet
SØKER ETTER SAVNET: En mann er fortsatt savnet. 31 snøscootere deltar i søket etter den savnede, som man nå har gitt opp å finne i live. Foto: Trond Sørås / Dagbladet Vis mer

De tre omkomne som er funnet er fraktet til Bergen for obduksjon. Den foretas nå søk etter den siste savnede med 31 snøscootere med bemmannet politi og frivillige organisasjoner, og fire hundeekvipasjer.

- Vi fokuserer på området tett ved vannet, og vil forsette utover dagen. Det vil deretter bli tatt en vurdering i morgen av de områdene som ikke er avsøkt og eventuelt utvide søket, sier Eriksen.

- Sjanseløs Det er for øyeblikket fine værforhold i området, og lensmann Erik Netland i Sirdal sier til Dagbladet at de har et håp om å finne den siste personen før det blir mørkt i halv seks-tida.

Man har imidlertig gitt opp å finne den siste personen i live. Selv om været nå er bra, var det ekstremt hardt vær på søndag.

- Det var liten storm og 15-20 minusgrader. Det gir en effektiv kulde på minus 50 grader. Det er radioer i hyttene, og de kan ha hørt en værmelding før de gikk, men den var på norsk - som utlendning er du sjanseløs, sier Leidulv Klovning i Rovernes beredskapsgruppe, som er med på å organisere søket etter den savnede, til Dagbladet.

FANT BILEN.  En tyskregistrert bil ble funnet hensatt på en parkeringsplass som ligger rundt en mil fra Taumevatn turisthytte. Stasjonsvogna ble leid av en av personene som har signert i hytteboka. Foto: Jan Olav Ovedal / Avisen Agder
FANT BILEN. En tyskregistrert bil ble funnet hensatt på en parkeringsplass som ligger rundt en mil fra Taumevatn turisthytte. Stasjonsvogna ble leid av en av personene som har signert i hytteboka. Foto: Jan Olav Ovedal / Avisen Agder Vis mer