Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen pengeløfter til sykehusene

Helseminister Tore Tønne ga ingen løfter om mer penger til sykehusene da han i dag møtte landets fylkesordførere i Oslo Rådhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsamlingen av sykehuseiere fra hele landet var raskt frampå med å kreve økte bevilgninger, og påpeke gapet mellom pasientenes forventninger og fylkeskommunenes trange økonomi. Men helseministeren ga ingen klare svar på hvordan dette problemet skal løses.

- Vi kan ikke være bekjent av at norske sykehus er i en finansiell krise, som kanskje delvis skyldes styringsmessige forhold. Min fremste oppgave er å bidra til å komme ut av en slik situasjon, sa Tønne.

Han mener en vesentlig del av sykehusenes økonomiske krise skyldes at de har behandlet flere pasienter enn det som var forutsatt i budsjettene.

Tønne vil likevel ikke si at sykehusene har behandlet for mange pasienter, eller at veksten må stoppe:

-Det er en evig konflikt mellom to mål i helsesektoren: Å yte gode behandlingstilbud, samtidig som man holder seg innenfor gitte økonomiske rammer. Det er i og for seg positivt at sykehusene har behandlet flere pasienter, men da må vi ikke være forbauset over at det koster penger. Vi må blant annet spørre om denne eventuelle veksten skal være styrt, eller om den til enhver tid skal være størst mulig, og regningen betales etterpå, sa Tønne.

(NTB)

Helseminister Tore Tønne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media