- Ingen penger i lik

Pappa Knut Moland Jr. tror at sønnen Tjostolv og kameraten Joshua French blir dømt til døden eller livsvarig fengsel av kongolesisk rett.

FULGTE RETTSSAKEN: Far til Tjostolv Moland fulgte dagens rettssak hjemme. Foto: THORBJØRN BERG/DAGBLADET
FULGTE RETTSSAKEN: Far til Tjostolv Moland fulgte dagens rettssak hjemme. Foto: THORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VEGÅRSHEI (Dagbladet): - Men jeg tror ikke de tar livet av dem. Det er ingen penger i lik, sier Knut Moland Jr.

Sjøkapteinen var sikker i sin sak da Dagbladet snakket med ham 13. mai, rett etter fengslingen av sønnen i Kongo. Han er enda mer sikker nå. Det hele er et spørsmål om penger.

-Ranet begynte allerede da de reiste fra Kisangani, slår Moland Jr. fast.

Han følger tett med på utviklingen av saken på nettavisene. Ikke minst Dagbladet, som kommer med hyppig oppdaterte rapporter. Moland Jr. har ikke snakket med sønnen på noen dager. Derfor er internettet og kontakten med misjonsstiftelsen Dina eneste måten å få opplysninger på.

MillionkraveneGrunnen til at Knut Moland Jr. er urokkelig i sin tro på at hele saken utelukkende dreier seg om å flå de to nordmennene og deres familier for store pengebeløp bygger han på at vitner som til pressen uttaler at de vil ha millioner i erstatning, ikke avvises av retten.

-Det er klart. De skulle vært diskvalifisert. Dessuten flår jo retten alle journalister for flere hundre dollar for å få være til stede og dekke rettssaken. Det sier alt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer