Ingen penger uten norsk

Frp vil knytte norskundervisning for innvandrere opp til pengeutbetalinger fra staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo Frp vedtok på sitt fylkesårsmøte søndag enstemmig at det må stilles krav til innvandrere om å følge nødvendig norskundervisning for å få penger fra staten.

- Vi vil ikke lenger akseptere utviklingen med gettodannelser og at barn født i Norge ikke kan norsk, sier Carl I. Hagen til Aftenposten.

Den tidligere FrP-formannen påpeker at dette er foreldrenes ansvar.

Hagen mener dette er nødvendig for å oppnå en dramatisk nedgang i antall barn som begynner på skolen med manglende språkkunnskaper.

FrPs stortingsgruppe har tidligere slått fast at det må kunne kalles omsorgssvikt når 6-åringer møter opp på skolen uten å kunne norsk.

Vil kutte kontantstøtte, barnetrygd og sosialhjelp

Hagens forslag går ut på at man kan frata innvandrere både kontantstøtte, barnetrygd og sosialhjelp dersom de ikke kan dokumentere at de gjør noe for å lære seg norsk.

- Vi vil stille langt flere krav om betingelser for å motta offentlige stønadsordninger, sier Hagen.

VIL BRUKE TVANG: Carl I. Hagen vil bruke tvang for å få flest mulig innvandrere til å lære seg norsk. Stortingets visepresident vil frata innvandrere kontantstøtte, barnetrygd og sosialhjelp dersom de ikke kan dokumentere at de gjør noe for å lære seg norsk. Foto: SCANPIX
VIL BRUKE TVANG: Carl I. Hagen vil bruke tvang for å få flest mulig innvandrere til å lære seg norsk. Stortingets visepresident vil frata innvandrere kontantstøtte, barnetrygd og sosialhjelp dersom de ikke kan dokumentere at de gjør noe for å lære seg norsk. Foto: SCANPIX Vis mer

Tvang

Carl I. Hagen karakteriserer forslaget som tvang for å få folk til å lære seg norsk, og for å få fjernet ekstreme menns makt over kvinner ved å nekte dem norskopplæring. Hagen vil at man skal sende brev til alle innvandrerforeldre med barn på to år, og på deres eget språk informere om denne betingelsen for støtte.

Den tidligere FrP-formannen sier han vil anbefale partiets stortingsgruppe å vedta slike prinsipper for hele landet.

Vil ha innvandringspause

Oslo Frp vedtok søndag innvandringspause i hovedstaden «for å kunne ta hånd om de store utfordringer innen integrering som byen nå har». FrP vil begrense familiegjenforening til å gjelde ektefelle og egne barn under 18 år, samtidig som partiet vedtok at de mener at ektefellen må ha fylt 24 år og at den samlede tilknytning til Norge må være større enn den samlede tilknytning til et annet land.

Hagens forslag kom i forbindelse med behandlingen av fylkespartiets prinsipp- og handlingsprogram for kommende bystyreperiode.