- Pensjonssparing kan gjøres på mange måter, slår Bengt Olav Lund i DNB fast. Foto: DNB.
- Pensjonssparing kan gjøres på mange måter, slår Bengt Olav Lund i DNB fast. Foto: DNB.Vis mer

Ingen pensjonskrise

Stadig flere går inn i pensjonisttilværelsen med gjeld. Likevel har ferske pensjonister god økonomi, viser en undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Dagens ferske pensjonister har god økonomi. Ifølge Finansavisen kommer det frem av en undersøkelse gjennomført av DNB blant kunder født i 1949, der de fleste av dem altså nylig er blitt pensjonister.

God økonomi

63 prosent av dem som deltok i undersøkelsen beskriver økonomien som middels god, mens 21 prosent svarer at de har veldig god økonomi. Samlet beskriver altså 84 prosent god økonomi.

– Vi er ikke overrasket over at så mange beskriver økonomien som god. Dette er en generasjon som har vært nøysomme, de har nytt godt av verdiøkning på bolig og mange har vært omfattet av gode tjenestepensjonsordninger, sier Bengt Olav Lund i DNB til Finansavisen.

Bare 11 prosent opplever at de ikke har økonomisk frihet som pensjonister. Hele 37 prosent svarer at de helt klart har økonomisk frihet. De resterende sier at de har delvis økonomisk frihet.

At de opplever økonomisk frihet er kanskje heller ikke så rart, gitt at bare 25 prosent av dem som har deltatt i undersøkelsen har endt opp med pensjonsutbetalinger på under 60 prosent av den lønnen de har hatt som yrkesaktive.

35 prosent får en pensjon på mellom 61 og 70 prosent av tidligere lønn, 11 prosent får mellom 70 og 75 prosent. 8 prosent av respondentene får pensjonsutbetalinger på mer enn 75 prosent av den lønnen de hadde som yrkesaktive.

Advarer

Lund advarer imidlertid kommende pensjonister mot å tro at de får det like godt.

– Men mye tyder på at det vil være annerledes for kommende generasjoner, ettersom fremtidens pensjonister i større grad blir påvirket av pensjonsreformen og av levealdersjustering av pensjon, sier Lund til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Økonomene usikre på boligrenteeffekt
Meglerhus stokker om - anbefaler ni aksjer