<strong>ØVER PRESS:</strong> USAs utenriksminister Hillary Clinton i samtale med palestinernes president Mahmoud Abbas. Foto: Scanpix
ØVER PRESS: USAs utenriksminister Hillary Clinton i samtale med palestinernes president Mahmoud Abbas. Foto: Scanpix Vis mer

Ingen plan B for freden i Midtøsten

- Konflikten må løses nå, sier USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||- Fredsforhandlingene om Midtøsten som nå er i gang, er siste sjanse på veldig lenge for å finne en løsning på striden mellom israelerne og palestinerne, sier Clinton i et TV-intervju med Palestine TV og Israels Channel 2.

- Sponses av Iran I motsatt fall vil de destruktive og negative krefter på begge sider dessverre tilta i styrke, mener hun.

- Både israelere og palestinere, samt store dele av den arabiske verden, er i stigende grad truet av terrorister. De har en sponsor, og det er Iran. De står bak mye av det terroistene foretar seg, sier Clinton.

Den amerikanske utenriksministeren sier hun har tiltro til at det kan lykkes for den palestinensiske prisidenten, Mahmoud Abbas, og Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, å komme fram til en avtale som kan munne ut i opprettelsen av en palestinsk stat.
  - Lover hard jobbing - De har været meget klare på at de vil jobbe virkelig hardt for å komme fram til en avtale, sier Clinton.

Abbas og Netanyahu møttes i Washington torsdag i et forsøk på å blåse nytt liv i en stagnert fredsprosess, og etter tre timer med samtaler sa partene seg enige i å fortsette arbeidet.
De to har avtalt at de skal møtes til nye fredssamtaler 14. og 15. september. Etter det skal lederne møtes annenhver uke.

(NTB/Dagbladet) 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer