Coronasituasjonen i Oslo:

- Ingen planer om tiltak mandag

Både helsedirektøren og helseministeren er bekymret for smittesituasjonen i Oslo, og håper byrådet innfører nye så fort som mulig. Byrådsleder Raymond Johansen har imidlertid ingen planer om å skjerpe tiltakene med det første.

VIL VENTE: Byrådsleder Raymond Johansen la mandag forrige uke fram innstrammingene i Oslos coronatiltak. Han sier han vil vente og se om tiltakene fungerer før det eventuelt bli innskjerpet ytterligere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VIL VENTE: Byrådsleder Raymond Johansen la mandag forrige uke fram innstrammingene i Oslos coronatiltak. Han sier han vil vente og se om tiltakene fungerer før det eventuelt bli innskjerpet ytterligere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.56% Første dose: 79.06%

- Det er grunn til bekymring slik situasjonen er nå. Men jeg understreker at det er mulig å få kontroll, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til Dagbladet.

Helsedirektoratet og FHI la fredag fram en tiltakspakke for 14 dager, for å få ned smittetallene i hovedstaden, hvor samtlige 15 bydeler er røde.

Lørdag ettermiddag satt byrådsledelsen i Oslo i møte for å vurdere situasjonen, men de landet da på å avvente.

Vurderer nasjonale tiltak

Søndag sier helseminister Bent Høie til Aftenposten at det vurderes å overprøve byrådet i Oslo med nasjonale tiltak, dersom de ikke følger opp de nye rådene fra helsemyndighetene.

- Jeg er svært bekymret for situasjonen i Oslo og forventer at byrådet legger stor vekt på Helsedirektoratets faglige anbefaling, sier han til avisa.

Guldvog sier det nå er en risiko for at Oslo kan miste kontrollen.

- Det er en betydelig usikkerhet knyttet til smittesituasjonen i Oslo. Derfor mener vi at man heller bør respondere med tydelige tiltak tidlig, enn å vente og se hvordan det går. Det er en viss risiko for at vi kan miste kontrollen, og da er det mye mer krevende å få smittetallene ned, sier Guldvog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer