Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen problem å eie Brann-aksjer

BERGEN (Dagbladet): Davy Wathne skal fortsette å drive kritisk journalistikk overfor Sportsklubben Brann, som han har gjort i en lang rekke år. - Jeg klarer ikke å hisse meg opp over at TV2 har kjøpt noen aksjer for å vurdere flere forretningsmessige bein å stå på, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 har kjøpt fem prosent av aksjene i Brann Stadion A/S for mellom syv og åtte millioner kroner.

Davy Wathne mener TV 2-ledelsen har gjort et riktig valg. Men han understreker også at verken redaksjonsklubben, som han er leder for, eller sportsredaksjonen er forespurt om investeringen.
- Dette har å gjøre med økonomi og et ønske om å utvikle fotball som et underholdningsprosjekt. Sammen med andre investeringer kan dette bidra til at også redaksjonen får bedre økonomi til å gjøre et godt arbeid for seerne.

- Jeg har erfart at ledelsen med Arne A. Jensen i spissen er gode strateger som har respekt for journalistikkens uavhengighetsprinsipper, sier Davy Wathne.

Senderettigheter

Etter det Dagbladet erfarer, har et viktig motiv for investeringen vært at TV-selskapet vil posisjonere seg i forhold til framtidig kamp om senderettigheter.
I England og Tyskland er det nye regler på gang som bestemmer at den enkelte fotballklubben kan avgjøre hvem som skal få kjøpe senderettigheter fra kampene. I Norge har Fotballforbundet vedtekter som bestemmer at forbundet selv har disse rettighetene. Men dette kan bli endret i framtida ettersom fotballen blir mer og mer kommersiell.

- Kompetanse

- Dette med rettighetsproblematikken har ikke vært helt ute av vårt sinn når vi har diskutert vår strategi innen idretten, sier viseadministrerende direktør og programredaktør Finn H. Andreassen i TV2.

Han sammenlikner TV-selskapets interesse for fotball med satsingen selskapet allerede har foretatt i spillefilmer og i musikkbransjen.
- Vi besitter en kompetanse på kommersialisering som vi tror skal være mulig å overføre til fotball. Brann var et naturlig valg for oss i og med at vi har vårt hovedkontor i Bergen. Vi fikk et tilbud rett før jul og slo til med kjøp av fem prosent, sier Andreassen.

  • Leder i Norsk Journalistlag, Diis Bøhn, stilte spørsmål ved TV-kanalens habilitet etter aksjekjøpet. Hun sa til Aftenposten i går at TV2 burde latt være å kjøpe seg inn i Brann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!