Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen pyroman

Grorud-blokka sto i kveld i brann for tredje gang på drøyt to uker, men politiet beroliger beboere med pyroman-frykt. Toppetasjene ble evakuert da det brant i en leilighet i ellevte etasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to branner på to uker, er det forståelig hvis nervene var i høyspenn hos beboerne i den tretten etasjer høye hybelblokka på Grorud i Oslo. I 21.30-tida begynte det å brenne kraftig i en leilighet.

- Vi utelukker at det var en brannstifter som slo til. Beboerne var til stede i leiligheten da det begynte å brenne, sier operasjonsleder Rolf Johannessen i oslopolitiet.

Han vil ikke gå nærmere inn på hva som forårsaket brannen.

- Det var voksne mennesker til stede i leiligheten eller på balkongen. Det begynte å brenne. Resten får etterforskningen finne ut av, sier Johannessen til Dagbladet.no.

Det var ingen umiddelbar fare for spredning, og brannvesenet fikk raskt slokket brannen. Da hadde røyken spredt seg til flere etasjer, og alle beboerne fra tiende til trettende etasje ble evakuert.

- Alt tyder på at ingen kom til skade, sier underbrannmester Tom Michelsen til Dagbladet.no.

Sist søndag brant det i kjelleren, og undersøkelser viste at brannen var påsatt. 19. november brant det også i kjelleren, og politiet valgte derfor å advare beboerne mot brannstiftere. De ble bedt om å være oppmerksomme på mistenkelige personer.

Hele Norges coronakart