Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen rask avklaring for Hoxha

- Vi har fått en søknad om oppholdstillatelse i Norge for den kosovo- albanske familien Hoxha som ble sendt ut av Norge i 1991, men vi kan ikke love noen rask avgjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier avdelingsdirektør Henriette Munkebye i Utlendingsdirektoratet, UDI.

Familiens venner i Norge gjør nå også et forsøk på å oppnå innreisetillatelse via ambassaden i Roma. Sokneprest Tordis Øde- gaard, som sammen med venner har sørget for penger til livsopphold for familien etter at den ble sendt tilbake til Kosovo, dro til Roma i går.

Kummerlig

Derifra vil hun arbeide for å skaffe familien de nødvendige dokumenter for å kunne forlate Albania og komme til Norge.

Familien lever nå under kummerlige forhold i Albania etter å ha blitt jaget ut av Kosovo sammen med hundretusenvis av andre kosovoalbanere.

Den norske luftbrua for å hjelpe flyktningene på Balkan ble gjenopprettet i går. Den har først og fremst som siktemål å hjelpe flyktningene som er kommet til Makedonia, fordi problemene der synes å være størst. Men ifølge avdelingsdirektør Munkeby i UDI er vedtaket formulert slik at man kan hente flyktninger også fra andre land.

Hovedkriteriene for flyktninger som får komme til Norge er gjenforening av familier, eventuelt annen tilknytning til Norge og hensyn til alder og helse.

Frp går mot

Fremskrittspartiet går som eneste parti på Stortinget mot at Norge skal ta imot flere flyktninger fra Kosovo.

Justisminister Odd Einar Dørum (V) sier det ville vært uansvarlig av Norge å overlate flyktningkatastrofen til Kosovos naboland.

Statsrådene OddEinar Dørum og Odd Roger Enoksen besøkte flyktningleirer i Makedonia og Albania i helga. De frykter at situasjonen for flyktningene kan bli enda verre.

- Flyktningleirene er sprengte, samtidig som nye flyktninger er på vei ut av Kosovo. Situasjonen er dramatisk i begge landene. Det ville være uansvarlig av Norge ikke å ta hensyn til dette, sier Dørum.