Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen redning for kronprins Haakon

Livredingsselskapet fnyser fordi Haakon og lille Marius ikke har på seg redningsvest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er på Mallorca denne uka, kronprinsfamilien. Og det skaper frustrasjoner hos «de fortvilte frivillige organisasjonene» som arbeider med sikkerhet på sjøen, melder Telemarksavisa.

Den ekle signaleffekten

fortviler nemlig lederen i Norsk Folkehjelp, Ole Marius Volden. Mens kong Harald seiler «Fram XV» fram til nok en plasering i seilasen Copa del Rey ved Mallorca, driver nemlig Haakon og Marius og følger med fra sidelinja. Uten redningsvest.

- Dette høres ikke bra ut. Det er fullstendig uakseptabelt.

Volden mener det er viktig at personer som er mye i media, og spesielt kongehuset, er klar over hvilke signaleffekter sånt noe gir.

- Man er flinke med redingsvest til barna, men de voksne er ikke flinke. Og som kronprinsen bør voksne være gode forbilder for barna. Og her er kronprinsen absolutt et dårlig forbilde.

Kronprins Haakon er Norsk Livredningsselskaps høye beskytter.

Flink i Norge

Generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Eva Bjøreng er heller ikke fornøyd. Hun mener kronprinsen er flink til å bruke redningsvest i Norge, men at det ikke hjelper når han blir avbildet uten redningsvest på Mallorca.

- Offentlige personer må ta med seg norske regler til utlandet. Det mener jeg alvorlig. Det er slike drypp som setter holdningsskapende arbeid flere skritt tilbake.

På sjøen eller ikke?

På Slottet vil de ikke kommentere forglemmelsen:

- Ut i fra det bildet som har stått på trykk i Dagbladet er det vanskelig for meg å si om denne båten ligger ved land eller er på sjøen. Ut i fra det blir det vanskelig å kommentere spørsmålet om bruk av redningsvest, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Det Kongelige Hoffs informasjonsavdeling.

Det er ikke påbudt å ha på seg redningsvest når man er ute i båt i Norge. Men ifølge Forskrift om flyteutstyr om bord på fritidsfartøy skal alle båter være utstyrt med redningsvester(flyteutstyr) til alle ombord i båten.

<B>ER DE I SJØEN?</B> Mye forvirring knyttes til kronprins Haakon og stesønn Marius sjøvaner. Er de i vannet, lurer for eksempel Wenche Rasch på. Hun er informasjonssjef på Slottet.