Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ingen regissørpris til Morten Tyldum

Var nominert med «The Imitation Game».

VAR NOMINERT: orten Tyldum og kona Janne under nattas DGA Awards. Foto: AFP / NTB Scanpix
VAR NOMINERT: orten Tyldum og kona Janne under nattas DGA Awards. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regissør Morten Tyldum og «The Imitation Game» måtte se seg slått av mannen bak filmen «Birdman» da prisene til Directors Guild of America ble delt ut natt til søndag.

Alejandro Gonzalez Inarritu fikk DGA-prisen for regissørjobben med filmen «Birdman» i kategorien spillefilm (Feature Film). Filmen er også nominert til hele ni Oscar-priser og er blant storfavorittene når den årlige utdelingen går av stabelen om to uker.

Morten Tyldum var nominert til DGA-prisen for filmen «The Imitation Game», sammen med storheter som Clint Eastwood («American Sniper»), Richard Linklater («Boyhood») og Wes Anderson («Grand Budapest Hotel»), men nådde ikke opp.

Krigsthrilleren «The Imitation Game» er basert på en engelsk historie og er innspilt i England. Den kan skilte med Benedict Cumberbatch og Keira Knightley i hovedrollene.

Tyldum er nominert til ni priser under British Academy of Film and Television Arts-utdelingen søndag, men er ikke til stede under seremonien i London fordi han prioriterte den amerikanske prisutdelingen.

(NTB)