Ingen regjeringsjakt før jul

Det ble ikke noe stormløp mot Bondevik i dagens Telia/Telenor-debatt på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonspartier som tidligere i høst har raslet lett med sablene var i dag relativt avdempet i sin kritikk av regeringen i forhold til tidligere. Med det ble ikke akkurat utdelt blanke ståkarakterer til regjeringens innsats i tele-krigen:

- Hvordan har det vært mulig å få Norge inn i et slikt kaos? spurte Arbeiderpartiets leder Torbjørn Jagland. Selv støttet Jagland regjeringens forståelse av avtalen, men mente at høstens brevveksling mellom ministrene Rosengren og Fjærvoll viste at det var uklarheter partene i mellom.

- Det er kritikkverdig at det ikke ble brakt klarhet i denne uklarheten, sa Jagland.

Han mente det måtte avklares hvorvidt samarbeidsforholdene mellom Norge os Sverige hele tiden hadde vært så dårlige at man ikke burde ha inngått noen avtale.

Frp fornøyd

Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen derimot var godt fornøyd. Han la det hele og fulle ansvar på den svenske regjeringen. Han ønsker at Stortinget skal vedta et forslag som beklaget svenskenes oppførsel, og mener at statsministeren i klartekst burde si at sammenbruddet kom fordi den svenske regjeringen ikke overholdt sin del av avtalen.

Hagen ga sammen Høyres leder Jan Petersen ros til Bondevik for en grundig redegjørelse. Nå går saken til næringskomiteen, som så skal levere en innstilling som Stortinget kommer til å behandle i januar eller februar.

Bondevik vil ikke komme med noen gjetninger på hvordan det vil gå.

- Jeg kjenner Stortinget altfor godt til å ville spå hva utfallet av behandlingen blir, sa statsminister Kjell Magne Bondevik til pressen etter redegjørelsen.

- SVENSKENES SKYLD: Carl I. Hagen (FrP) var godt fornøyd med Bondeviks redegjørelse, og mente svenskene hadde all skylda for tele-bruddet.