Ingen riksrettssak mot Fritz Moen-dommerne

Vedtok Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité går ikke inn for riksrettssak mot høyesterettsdommerne i Fritz Moen-saken, melder NRK.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vedtok i februar å åpne sak for å vurdere om høyesterettsdommerne Magnus Matningsdal, Karin Bruzelius og Eilert Stang Lund skulle stilles for riksrett i etterkant av Fritz Moen-saken.

De tre ble anmeldt av privatetterforsker Tore Sandberg i 2006. Sandberg ville ha vurdert om de tre hadde gjort seg skyldig i grov uforstand i tjenesten og om de handlet mot bedre vitende da de under behandlingen av gjenopptakelsesbegjæringen av de to drapene Fritz Moen ble dømt for, bare tillot gjenopptakelse av Sigrid-saken.

Den døve og sterkt funksjonshemmede Fritz Moen ble i 1978 og 1981 dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for drapene på de to 20 år gamle studentene Sigrid Heggheim i 1976 og Torunn Finstad i 1977.

(©NTB)

FRIKJENT:
En glad Fritz Moen i Borgarting lagmannsrett etter at han i oktober 2004 ble formelt frikjent for drapet på Sigrid Heggheim. Etter sin død ble Moen også frikjent for drapet på Torunn Finstad. Heiko Junge / SCANPIX
FRIKJENT: En glad Fritz Moen i Borgarting lagmannsrett etter at han i oktober 2004 ble formelt frikjent for drapet på Sigrid Heggheim. Etter sin død ble Moen også frikjent for drapet på Torunn Finstad. Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Ingen riksrettssak mot Fritz Moen-dommerne