Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ingen «Rosen- fødsel»

Prinsesse Märtha Louises svigermor, Marianne Solberg Behn, avviser at prinsessen skal føde etter «Rosen-metoden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders W. Hagen

Det var P4 som først kom med nyheten om at prinsessen, som har termin i månedsskiftet april-mai, ville føde etter «Rosen-metoden».

Fødselsmetoden, som skal ha opphav i den alternative spenningsterapien rosenterapi, er helt ukjent for terapeutene selv, inkludert Ari Behns mor Marianne Solberg Behn. Hun avviser blankt at prinsessen skal ha valgt noen slik metode for sin fødsel.

- Nei, dette er ikke riktig, og bare rykter. Jeg kan avkrefte at hun skal bruke noen «rosen-metode», sier svigermoren.

- Rosenterapi er en avspenningsmetode for voksne, og har ingenting med fødsler å gjøre.

Brøt med fast lege

I går ble det kjent at Märtha har brutt med den faste, kongelige kvinnelegen på Rikshospitalet, professor Babill Stray-Pedersen. Fram til februar var det Stray-Pedersen som hadde det medisinske ansvaret for svangerskapet.

Aftenposten skrev i går at det bruddet trolig skyldes uenighet rundt hvordan fødselen skal følges opp.

- Hvordan prinsessen har planlagt å gjennomføre fødselen er en privatsak. Jeg syns også valg av lege er en privatsak for prinsessen og Ari Behn. Slottet forholder seg til klinikksjefen på Rikshospitalets kvinneklinikk, sier Slottets informasjonssjef, Wenche Rasch.

Gleder seg

Det er klinikksjef og professor Thomas Åbyholm, seksjonsoverlege Tore Henriksen og overjordmor Bente Rønnes som skal følge fødselen.

Marianne Solberg Behn vil ikke si om hun vil være til stede under fødselen eller ikke.

- Dere skal nok få svar når den tid kommer. Men jeg gleder meg veldig, sier hun.

I går reiste prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sammen med kongeparet for å feire påsken på Nordre Jørstad gård på Maihaugen. Skulle den ferierende prinsessen nedkomme i påsken, har fødeavdelingen på Sykehuset Innlandet i Lillehammer alt klart.

TERMIN I MÅNEDSSKIFTET: Prinsesse Märtha Louise har ikke noe offentlig program fram mot fødselen. Bildet er fra avdukingen av Håkon Gullvågs portrett av dronning Sonja 18. februar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media